Jokker – rallikrossi kingitus autospordile

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas rallikrossis end tõestanud jokker sobib ka mujale ringrajasporti?
Kas rallikrossis end tõestanud jokker sobib ka mujale ringrajasporti? Foto: FIAWorldRallycross.com

Kereautode MM-sari WTCC tuuritab sel nädalavahetusel Portugalis. Ei huvita? Aga peaks! Vila Reali tänavaringrajal läbiviidav eksperiment võib õnnestumise korral jäädavalt muuta ringrajaspordi tulevikku. Süüdi on selles kõiges aga rallikross.

Rallikrossi jõudsat pildilekerkimist viimastel hooaegadel on tähele pannud teisedki võistlussarjad ja magusast pirukast ihatakse tükikest endalegi. Silm pandi peale võistluste kõige unikaalsemale detailile: jokkerringile.

Jokker on rallikrossis tükikene rajast, mida piloot peab iga sõidu jooksul vähemalt korra läbima. Kui Ameerika sarjades on seda kasutatud sõuelemendina – näiteks viib jokker auto üle trampliini, aga sellega kaasneb teatav ajavõit –, siis MMil on tegu pikema poognaga rajal, mille läbimine võtab sõitjal sekundi kuni kaks kauem. Millal jokkerisse minna, on juba sõitja enda valida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles