Peaminister: medalivõit keelatud aineid kasutades pole aktsepteeritav

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Eesti peaminister Andrus Ansip.
Pildil Eesti peaminister Andrus Ansip. Foto: Karli Saul

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et medalivõit keelatud aineid kasutades pole aktsepteeritav, kuid samas ei pea dopingu-uudis tumestama sportlase varasemaid saavutusi.

Anspi sõnul kontrollitakse kõiki sportlasi nii põhjalikult, et dopinguga patustajad saadakse kätte, mistõttu ei tohiks sportlaste varasemad võidud inimestes kõhklusi või kahtlusi tekitada.

«Kui tulevad mitteootuspärased uudised, ei peaks need tumestama kõiki varasemaid saavutusi,» sõnas Ansip. «Kui tippsportlane midagi saavutab, on ta selle nii ohtrasse uriini ja verre uputanud, et varasemate saavutuste üle ei tohiks kellelgi kõhklusi või kahtlusi olla.»

Ansip tõstis esile, et dopingu kasutamises tuleb siiski eristada tippsportlasi ja lihtsalt sportijaid. Peaminister selgitas, et viimati süstiti talle keelatud aineid ehk steroide, kui ta Leedus haiglasse sattus.

«Tänapäevane keelatud ainete maailm on selline, millest lihtinimene ja -sportlased ei pruugi aru saada,» sõnas ta. «Aga! Medalivõit keelatud ainet kasutades pole aktsepteeritav.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles