Mika Salo: Suur Võidusõit on meie sarja jaoks oluline võistlus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Ferrari F1-meeskonna piloot Mika Salo.
Endine Ferrari F1-meeskonna piloot Mika Salo. Foto: TONI LÄÄNSALU/

1.-2. juulil sõidetakse Pärnu külje all auto24ringil Suur Võidusõit Estonian GP 2017. Üle 150 osaleja üle Euroopa, kes osalevad Põhja-Euroopa, Eesti ja Soome meistrivõistluste etappide põnevates sõitudes, on kinnituseks – see on taas selle aasta Baltikumi kõige olulisem autoringrajavõistlus. F4 Põhja-Euroopa meistrivõistluste ühe esindaja, endise F1 piloodi Mika Salo sõnul on Suur Võidusõit nende sarja jaoks oluline võistlus, seda mitmel põhjusel. 

Põhja-Euroopa meistrivõistlused vormel-4 klassis on tiheda rahvusvahelise konkurentsiga sari noortele võidusõitjatele. Kokku sõidetakse hooajal seitse etappi, lisaks Eesti etapile on kavas sõidud Soomes, Venemaal ja ka Hollandis.

Suur Võidusõit on sarja neljas etapp ja praeguseks on rajal käinud 21 sõitjat. Teiste hulgas ka kaks Eesti sõitjat, Jan-Erik Meikup ja Sten Dorian Piirimägi ALM Motorsport meeskonnast. Meikup on üheksandal ja Piirimägi 13. kohal ning mõlemad ootavad kodust võistlust, et kihutada tuttavamal rajal, kui senised etapid. Kuid auto24ring on tuttav ka sarja teistele sõitjatele, kui hooaja alguses tegid sarja sõitjad auto24ringil korralikud testid. 

«Mul on heameel, et oleme osa Suure Võidusõidu programmist, rada ja rajakompleks on kõrgel tasemel ning samuti võistluse korraldus. Kuna sarjas sõidavad noored sõitjad, siis on äärmiselt oluline, et nad saaks sõita võimalikult erinevatel radadel. Suur Võidusõit on seega sarja seisukohast äärmiselt olulised. Ootame raja äärde hulgaliselt publikut, olen kindel, et sõidud saavad olema põnevad ja tulge ikka omadele, F4 sarjas osalevatele Eesti sõitjatele kaasa elama,» kutsus Mika Salo autospordisõpru Suurele Võidusõidule. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles