Kümnendi jagu ootust lõppes: soomlane sai NBA draftis kiiresti valituks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkanen (paremal) möödunud ööl Brooklynis toimunud NBA draftis.
Lauri Markkanen (paremal) möödunud ööl Brooklynis toimunud NBA draftis. Foto: Brad Penner/USA Today Sports/Scanpix

Möödunud ööl toimus maailma tugevaimas korvpalliliigas ehk NBAs järjekordne draft. Seejuures oli 60 NBAsse valitu seas 11 eurooplased, kelle hulka kuulusid ka üks soomlane ja lätlane.

Nimelt valiti 20-aastane Vantaast pärit soomlane Lauri Markkanen juba esimeses ringis seitsmendana Minnesota Timberwolvesi poolt, aga nii tema, 2014. aasta drafti 13. valik Zach LaVine kui ka mullune esimene valik Kris Dunn läksid Chicago Bullsi vahetusse alates 2011. aastast seal mänginud Jimmy Butleri ja drafti 16. valiku vastu. Olgu öeldud, et viimati jõudis soomlane drafti kaudu unistuste liigasse 2007. aastal, kui 30. valikuna värbas Philadelphia 76ers endale Petteri Koponeni.

Seejuures kuulus esimese kümne valitu sekka veel üks eurooplane, kui kaheksandana valis New York Knicks enda ridadesse 18-aastase prantslase Frank Ntilikina. 21-aastane lätlane Anžejs Pasecniks osutus valituks aga 25ndana Philadelphia 75ersi poolt.

Tänavuse drafti avavaliku tegi Philadelphia 76ers, kes valis endale tagamängija Markelle Fultzi. Los Angeles Lakers sai teisena Lonzo Balli ja Boston Celtics kolmandana Jayson Tatumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles