Venemaa asepeaminister asus raevukalt dopingusüüdistusi tõrjuma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpalliliidu president Vitali Mutko
Venemaa jalgpalliliidu president Vitali Mutko Foto: Anton Denisov/Sputnik

The Mail on Sunday andmetel on Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) algatanud kõigi MM-finaalturniiril osalenud 23 Venemaa jalgpallikoondislase kohta uurimise. Venemaa asepeaminister Vitali Mutko tõrjus süüdistusi, rääkides uudisteagentuurile ITAR-TASS, et tegu on Briti ajakirjanduse väljamõeldisega. 

The Mail on Sunday andmetel kahtlustatakse dopingu tarvitamises Venemaa koondise jalgpallureid, kahtlusalustest viis kuulusid ka Venemaal toimuval konföderatsioonide karikaturniiril korraldajamaa koosseisu (Maksim Kanunnikov, Deniss Glušakov, Igor Akinfejev, Aleksandr Samedov ja Juri Žirkov).

Mutko ütles aga uudisteagentuur ITAR-TASS vahendusel, et jalgpallikoondisel dopinguprobleeme pole ning pahandas Briti tabloididega. «Inglismaa ajalehti pole mõtet lugeda. Nad on meist 2010. aastast negatiivselt kirjutanud. Meie koondisel pole kunagi olnud dopingut ja kunagi ei saa olema. Meie rahvuskoondist kontrollitakse pidevalt. Igal mängul on dopingukontroll,» sõnas ta. «Mis probleemidest nad räägivad?»

Mutko sõnul võiks väljaanded hoopis muust kirjutada. «Jalutasin eile Kaasanis ringi, rääkisin fännidega teistest riikidest, Mehhikost, Tšiilist, kõik olid sõbralikud. Nad võiksid sellest kirjutada, aga nad ei tee seda. Kui ehitad silla, ei räägi sellest keegi,» nukrutses ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles