Endine juhendaja: Estilil on Veerpalu poega nüüd väga raske treenida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frode Estil
Frode Estil Foto: Raigo Pajula

Tuntud suusariikide meedias on Andrus Veerpalu dopinguteema tõsiselt käsile võetud. Tiitlivõistlustel kahel korral eestlasele kulla kaotanud norralase Frode Estili treener Pål Gunnar Mikkelsplass äratas ajalehes Dagbladet kahtlust ka Veerpalu tiitlivõitude üle. Ühtlasi tõdes ta, et Estili jaoks muutub nüüd Veerpalu vanima poja treenimine keerulisemaks.

«Pean tunnistama, et olen ka varasemalt Veerpalu vormikõvera üle arutlenud. Millegipärast oli ta võrreldes ülejäänud hooajaga alati tiitlivõistlustel väga hea. Rääkisime sellest ka Frodega» rääkis Mikkelsplass. «Olen ka varasemalt teda dopingutarvitamises kahtlustanud, kuid ma ei saa teda siiski tiitlivõitude eest süüdi mõista. Teda on alati kontrollitud. Aga mingi imelik muster on alati läbi käinud.»

Nüüd treenib Estil Veerpalu vanimat poega Andreast Merakeri spordikoolis.  «See on Frode jaoks kindlasti väga keeruline nüüd,» sõnas Mikkelsplass.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles