Galerii: Nõmme Kalju oli Fääri saarte tiimiga hädas, kuid võitis siiski napilt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võit saadi, kuid okas jääb hinge – nii tuleb kokku võtta Nõmme Kalju tänavune debüüt euromurul. Kalju alistas jalgpalli Euroopa liiga esimese kvalifikatsiooniringi avakohtumises Fääri saarte klubi B36 Torshavn Lilleküla staadionil 2:1, ent pidanuks asjad külaliste mänguklassi arvestades korduskohtumise eel märksa kindlamalt ja selgemalt klaariks tegema.

Kalju alustas kohtumist nii nagu pidi – aktiivselt ja näljaselt. Paraku pidi vähem kui kümneminutilise mängu järel platsilt lahkuma süütus olukorras jalale viga teinud Janar Toomet, keda asendas Igor Subbotin.

Vastased kippusid allajäämist kompenseerima üleliia jõulise mänguga ja Küprose kohtunik ei lasknud sellel sündida. 13. minutil teenis Kalju järjekordse vea tulemusena karistuslöögi ja Torshavni kaitsjad jätsid karistusalas täiesti valveta keskkaitsja Denis Tjapkini, kes koksas peaga posti kõrvale – 1:0!

Avavärava järel möödus ülejäänud avapoolaeg ühesuguses võtmes: Kalju ründas, aga mitte ülemäära aktiivselt, Torshavni meeskond mängis vea piiril ja pisut üle sellegi ehk otsekohesemalt öeldes lõhkus. Parim šanss edu kasvatada tekkis Tarmo Neemelol, kuid ründajal ei õnnestunud vastaste väravaalust puterdamist ära kasutada.

Nagu ikka juhtub, karistati Kaljut passiivsuse eest kohe. Teist poolaega oli mängitud vaid neli minutit, kui ilusa söödukombinatsiooni järel vabastati karistusalas Patrik Johannessen ja madala löögi vastu oli Vitali Teleš võimetu. Väärtuslik võõrsilvärav vastastele kingitud, asus Kalju jälle ründama, kuid mängu algusega võrreldes palju hambutumalt.

Pool tundi jäi lõpuni, kui peatreener Sergei Frantsev püüdis midagi muuta, võttes pingile kahvatult tegutsenud vasakääre Nikolai Mašitševi, nihutades tema kohale Robert Kirsi ja lükates Artur Valikajevi rünnakule Neemelo kõrvale. Pisut tõusiski sellest tulu, kuniks saabus mängu saatuse otsustanud Artjom Dmitrijevi nimeline minut.

Esmalt libastus poolkaitsja oma poolel palli kontrollides korra ja paar sekundit hiljem uuesti, lubades Hannes Agnarssonil täiesti segamatult Telešiga silmitsi pääseda. Agnarsson ehmus süllekukkunud võimalusest aga vist ka ise ning veeretas palli väravast mitu meetrit mööda. Ning kohe nõelas Kalju ise, kui Neemelo võitles paremal äärel palli endale, Subbotin tsenderdas ja karistusalasse jooksnud Dmitrijev suunas palli peaga ilusti tagumise posti kõrvale.

Kammitsaist vabanenud Kaljul tekkis kohe veel mitu head šanssi eduseisu kasvatamiseks ning kogu edasine mäng käiski külaliste värava all. Kolmandat väravat Kaljul aga lüüa ei õnnestunud ja nii minnakse korduskohtumisele vastu minimaalses eduseisus. Tänu võõrsil löödud väravale piisaks Torshavnile kodus ka 1:0 võidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles