Eesti rattaässad stardivad ainulaadsel kodumaisel võidusõidul

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgete Teede Rattaralli.
Valgete Teede Rattaralli. Foto: Tarmo Haud

Sel pühapäeval kell 12.00 stardib Sangaste lossi õuelt neljandat korda toimuv Valgete Teede Rattaralli. Tegemist on Eestis ainulaadse võistlusega, mis liigitub küll maanteerattasõidu alla, aga rada vürtsitavad asfaldilõikude vahele pikitud kruusateede lõigud. Tegu on kuulsa Pariis-Roubaix võidusõidu Eestimaise versiooniga, kus Põhja-Prantsusmaa munakiviteid asendavad Lõuna-Eestile omased silmipimestavalt valged kruusateed.

Võidusõidu starti on tulemas mitmed parimatest kodus olevatest Eesti ratturitest eesotsas viimase toimunud Valgete Teede Rattaralli võitja ja värske Eesti meistri Silver Mäomaga (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi). Samuti on oma osavõtust teatanud Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM), Aksel Nõmmela (Leopard Pro Cycling), Alo Jakin (Auber 93), värskelt naiste eliitklassis Eesti meistriks kroonitud Kelly Kalm (CFC Spordiklubi) ja vanameister ning Eesti koondise  peatreener Jaan Kirsipuu.

Valgete Teede Rattaralli distantsid on 79,5 km ja 23,4 km. 79 km distants kulgeb marsruudil Sangaste Lossiküla-Tagula-Karula-Lüllemäe-Haabsaare-Valtina-Kobela-Tagula-Lauküla-Vastsemõisa-Lossiküla.

Antud distantsil võtavad mõõtu nii eliitratturid kui ka tugevamad harrastajad. Eripäraks 23 km distantsi juures on asjaolu, et kasutada võib ainult maantee või cyclokrossi jalgrattaid. 23 km pikkune matkadistants on sobilik ja jõukohane igale rattasõbrale. 23 km rajal on ka üks kruusalõik kogupikkusega 5,9 km. Rada kulgeb marsruudil Sangaste Lossiküla-Tagula-Lauküla-Vastsemõisa-Lossiküla. Sellel distantsil on lubatud osaleda igat tüüpi ratastega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles