Klaup võitleb terviseprobleemiga, Šadeiko kangutab

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmevõistluse EM Kadrioru staadionil
Mitmevõistluse EM Kadrioru staadionil Foto: Marko Mumm / EKJL

Kuigi Eesti mitmevõistluse koondis on tervikuna kodust EMi juhtimas, on seitsmevõistlejad oma tulemustele kodusel staadionil korralikult alla jäämas. Eesti rekordinaine Grit Šadeiko on 3429 punktiga kolmas, kuid kaotab isiklikule rekordile juba ligi 250 silmaga, Mari Klaup võitleb aga astmaprobleemiga.

3278 punktiga seitsmendat kohta hoidev Klaup (14,10 – 1.72 – 12.34 – 26,54) võitleb astmaprobleemiga, millele õiget ravi pole tema sõnul leitud. Ka pärast 200 m jooksu köhis ta kõvasti.

«Diagnoos on paigas. Katsetatakse uusi asju, ravimist oli nii palju, et pole aegagi. Täna juba suutsin peaaegu lõpuni tulla, aga ma ei kujuta ette, mis homme saab Götzises olid ideaalsed tingimused ,aga seal läks ka 10-15 minutit aega enne kui rajalt püsti sain.

Eestlannat teebki kurvaks, et õiget ravi pole ta siiani leidnud. «Põhiravi, mis enamus inimestel toimib, mulle ei mõju üldse. Tavaliselt mõjub üks ravim kaks kuud ning kui ei mõju, siis tuleb seda vahetada ja jälle läheb mitu kuud. Nüüd on peaaegu aasta läinud, väga lilleline see asi välja ei näe,» kurvastab ta.

Väikese tervisemurega maadleb ka kolmandat kohta hoidev Šadeiko, kes kaotab Götzises püstitatud Eesti rekordile juba 250 punktiga. Tõsi, Götzises saadud põlvevigastus on siiski vastu pidanud.

«Otseliikumisi olen saanud teha, aga kõrgust ja kuuli pole ma pärast Götzist teinudki. Need on natuke alad, mis unarusse jäid veidikeseks, polnud midagi teha. Kaugust saan hüpata, proovisin seda klubide karikavõistlustel ka. See on hea,» sõnas ta.

Grit Šadeiko
Grit Šadeiko Foto: Marko Mumm / EKJL

Šadeiko tunnistas, et tahaks vihmasaju ja 12 kraadi asemel natuke soojemas kliimas võistelda. «Eks see ilm annab soovida, aga kõigil on võrdsed tingimused. Tuleb võtta, mis võtta annab. Väga hea elastne tunne ei ole. Tuleb kangutada,» sõnas Šadeiko.

Mõlemad naised kiitsid võistkonna vaimu, mida eriti tuleb Karl Robert Salurilt ja Janek Õiglaselt. «Janek on meil kõige positiivsem. Juba eile rääkis ta päev otsa, et päike hakkab paistma!» rääkis Klaup. «Saluri tuleb ütleb, et pole midagi, uus ala on ees. Väga tublid! Me oleme oma miinimumi ära teinud. See hoiab meid emotsionaalselt vee peal,» kiitis Šadeiko. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles