Miks on Koka profiilil samasugune märge nagu Veerpalul?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kokk
Kaspar Kokk Foto: Priit Simson

Hiljuti ilmus Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) koduleheküljel Kaspar Koka profiilile samasugune märge nagu kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu omal: not allowed – return to competition rule. Eesti keeles:  ei ole lubatud - tagasi võistlussporti naasemise reegel. See märge läheb automaatselt suusataja nime taha, kui kohalik alaliit on teatanud FIS´ile sportlase karjääri lõppemisest. Kokk ise on varasemalt aga öelnud, et pole oma tippsportlaskarjääri lõpetamises veel kindel.

«Ei, minul pole küll mingit dopinguteemat kaelas. Seda kohe kindlasti mitte,» avaldas Kokk Postimehele ja lisas: «Lasin võtta end Adamsi programmist (sportlane peab dopingukontrollidele oma asukohast ja liikumistest kellaajalise täpsusega teada andma – toim) maha ja ma ei kuulu praegu dopingu suhtes testitavate hulka. Tahtsin lihtsalt väikest mõtteaega, et otsustada, mida edasi teha.»

Eesti Suusaliidu peasekretär Jüri Järv selgitas: «Suusaliidul oli vaja avaldus WADA'le ära saata ning Kaspar otsustas seda süsteemi mitte enam täita. Seetõttu jätsime tema nime sellest välja.»

Juhul kui Kokk otsustab tippsportlasena jätkata, ei saa ta vastavalt WADA (Rahvusvaheline Antidopinguagentuur) reeglitele kuue kuu jooksul võistelda.  «Kui otsustan tippsportlasena jätkata, siis pean FISile oma allkirjaga tõestama, et olen sellise otsuse langetanud. Seejärel jätkan taas ka Adamsi antidopinguprogrammis,» sõnas Kokk.

Vähemalt Eesti Suusaliidu esindajad pidasid Koka jätkamist võrdlemisi ebatõenäoliseks. Kokk langetab enda sõnul lõpliku otsuse aprilli lõpus.

«Praegu olen sõber Rene Mandri juures Prantsusmaal ja kaalun erinevaid võimalusi. 20 minuti pärast istun ratta selga ja lähen treenima,» avaldas Kokk ja lisas: «Kui siit tagasi Eestisse jõuan, istun treeneriga maha ja koos otsustame, kuidas edasi minna. Praeguse seisuga ma aga pigem ei jätka tippsportlasena. Enne kui ma sajaprotsendiliselt pole enda jaoks otsust teinud, ei tahtnud ma avalikkuses midagi välja öelda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles