Karpak sai MK etapil 21. ja Umbid 26. koha

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Hispaanias Palmal sõideti täna Rahvusvahelise Purjetamisliidu ISAF Maailma Karika kolmanda etapi, Trofeo S.A.R. Princesa Sofia regati viimased avaseeria sõidud. Homsesse medalisõitu pääsevad kõigis klassides vaid 10 parimat paatkonda, ülejäänute jaoks on võistluse lõpptulemused selgunud. Eesti koondist esindavatest sportlastest oli parim Deniss Karpak, kes tuli Finn klassis 21. kohale.

Kuldlaevastikus seilanud Deniss Karpakile (Karpak Sailing Team) osutus edukaimaks teine võistluspäev, kui mõlemas sõidus õnnestus finišeerida esikümnes – 7. ja 6. kohal. Tänastes 5-7 m/s puhunud meretuule oludes lisandusid 19. ning 23. tulemus ning regati lõpptulemustes asetub Karpak sellega 21. positsioonile. Samuti kuldgruppi kvalifitseerunud ning mitmes sõidus kümne tugevama hulka mahtunud Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) pidi täna leppima kohtadega 42 ja 24 ning sai kokku 32. koha. Medalisõitu läheb kõrgeimalt asetuselt britt Ben Ainslie. Finnil oli purjetamas 83 võistlejat.

470 klassis purjetanud Marjaliisa ja Elise Umbi (Purjespordiselts Maru) punktiskoori lisandusid 22. ja 26. finišitulemus ning MK etapp lõppes neile kümne sõidu kokkuvõttes 49 naiskonna seas 26. positsiooniga. Parimaks tulemuseks oli õdedele 6. koht kuuendas võistlussõidus. Homse medalisõidu eel rebisid end liidriteks Jo Aleh ja Bianca Barbarich-Bacher Uus-Meremaalt.

Laser Standardil seilasid Eesti noormehed finaalsõitudes hõbefliidis. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) finišeeris täna 17. ja 11. kohaga ning oli sellega 49. lõpptulemuse vääriline. Argo Vooremaale (KJK) aga langes esimeses sõidus osaks diskvalifitseerimine ning teises sai ta kirja tulemuse 16. Kümnest sõidust koosnenud seeria tulemusel võttis ta regatil 127 mehe seas 62. koha. Esikolmikus on hetkel punktiseis tihe, medalisõidu eel juhib austraallane Tom Slingsby.

RS:X meeste purjelauaklassis kujunes regatti üsna tugevalt alustanud Johannes Ahuni lõppkohaks 46, avaseeria viimased võistlussõidud lõpetas ta tulemustega 47 ja 53. Henri Kaar (Team Extreme) sai 64. koha. Medalisõitu läheb liidrina hollandlane Dorian van Rijsselberge. Klassis võistles kokku 66 purjelaudurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles