Postimehe video: Tänak tunnistas, et ei tahtnud jälle teise kohaga leppida, aga võetud risk ei õigustanud end

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ott Tänaku jaoks lõppes Poola ralli katkestamisega. Mullu Poolas teise ja üle-eelmisel aastal kolmanda koha saanud eestlane hoidis seekord kolm kiiruskatset enne lõppu liidrikohta, kuid kõik lõppes siiski katkestamisega.

«Oli vihmane ja mudane. Täpselt nii oligi,» alustas Tänak võistluspäeva kokkuvõtet ja kirjeldas seejärel ka juhtunud õnnetust. «Oli üksik mudane kurv metsas. Oli raske näha, kui keeruline see on. Oli natuke palju hoogu ja sattusime mullavalli, mis omakorda tõmbas auto nina sisse. Sellega sattusime puusse.»

Eestlase sõnul olid olud aga pidevalt keerulised ja midagi lihtsat meelde ei jää. Samas tunnistas ta, et Thierry Neuville oli ülimalt kiire ning võidu eest heideldes tuli pingutada isegi üle maksimumi.

«Kogu ralli oli keeruline. Väga keerulised olud ja üks keerulisemaid rallisid sel aastal. Thierry (Neuville) oli väga kiire ja talle ei olnud niisama sõites võimalik vastu saada. Kuna me ei plaaninud sel korral teised olla, siis tuli riske võtta, mis kokkuvõttes ei toiminud,» põhjendas ta.

Suure kummarduse tegi Tänak loomulikult Eestist kohale tulnud fännidele. «Oli lahe eestlasi näha. Ei oska öelda, kas ma palju emotsiooni välja näitan, kuid suur kummardus kõigi eestlaste ees. Oli palju kohti, kus koduseinad toetasid. Seda toetust oli väga palju. Kahjuks pidime sel korral pettumust valmistada. Ma ei näe põhjust, miks ma ei peaks tulevikus kiired olema,» sõnas ta kokkuvõtteks. Nüüd tuleb kaks nädalat pausi ja üritan rallile mitte mõelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles