Marqueze võit tõrjus vanameister Rossi esikolmikust välja, kollanokk üllatas

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Marquez Saksamaa etapil võidukalt kätt viibutamas.
Marc Marquez Saksamaa etapil võidukalt kätt viibutamas. Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix

Saksamaal Sachsenringil peetud Moto GP hooaja üheksanda etapi võitis kaheksandat korda järjest Saksamaal triumfeerinud hispaanlane Marc Marquez (Honda), kes tõusis tänu võidule MM-sarja üldliidriks ning tõukas 38-aastase Valentino Rossi (Yamaha) üldarvestuses neljandaks.

Marqueze järel lõpetas üllatuslikult kohalik sõitja Jonas Folger, kel on Moto GP sarjas käsil debüüthooaeg. 23-aastane sakslane jäi kolmekordsest maailmameistrist Marquezest maha 3,310 sekundiga. Poodiumi viimasele astmele kerkis samuti hispaanlane Dani Pedrosa (+11,546).

Veel mahtusid esikuuikusse hispaanlane Maverick Viñales (+14,253), eelmisel etapil Hollandis vanima mootorratturina ajalugu teinud 38-aastane Valentino Rossi (+14,980) ja veel üks hispaanlane Alvaro Bautista (+16,534). Tänasele etapile MM-sarja üldliidrina tulnud itaallane Andrea Dovizioso lõpetas alles kaheksandana.

Nii tõusis MM-sarja üldarvestuses 129 punktiga liidriks Marquez, kellele järgnevad 124 silmaga Viñales ning 123 punktiga Dovizioso. Rossi langes praeguse esikolmikust välja ning hoiab 119 silmaga neljandat positsiooni. Täna teisena finišeerinud Folger on 71 punktiga seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles