Eesti tippsuusataja Raido Ränkel näitas Rõuges jooksumeestele kandu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel (esiplaanil) Rõuge viie järve jooksul.
Raido Ränkel (esiplaanil) Rõuge viie järve jooksul. Foto: Võrumaa spordiliit

Murdmaasuusataja Raido Ränkel võitis täna jooksumeeste ees Võrumaa pikamaajooksusarja kuuenda etapina kavas olnud 3. Rõuge viie järve jooksu, näidates sellega, et ettevalmistus suusahooajaks käib täie hooga.

Kui 3,3 km vaheajapunkti jõudis Ränkel koos Sparta spordiseltsi jooksja Sander Jürsiga, siis distantsi teisel lõpupoolel pani oma paremuse maksma suusataja Ränkel. «Veel 1,5 km enne lõppu jooksime koos. Olin tema ees, aga siis tuli koormarihmasid kasutades mudasest mäest alla laskuda ja hiljem ennast käte abil üles tõmmata. Raido Ränkel osutus minust seal tehniliselt osavamaks. Jooksin tavaliste sileda tallaga tossudega ka, ei saanud pärast talle enam järgi,» rääkis Sander Jürs ajakirja jooksja Jooksuportaalile. Ränkel võitis 8,7 km pikkuse põhijooksu ajaga 34.01,6.

Täpselt 29 sekundiga kaotas talle teisena lõpetanud Jürs. «Tavadistantsil oleks mul tema vastu ehk šanssi veel olnud. Rada oli võrreldes Tallin City Trail Runiga, kus mullu jooksin, palju raskemaks. Samas väga äge jooks,» tõdes Jürs.

Mullu osales ta Pulli järve jooksul, tänavu kavatseb Jürs Võrumaa pikamaajooksusarja mõnel etapil veel kaasa teha. Kolmanda koha sai täna Mart Andresson 35.49,9ga. Naistest võitis Rõuge viie järve jooksu üldarvestuses 29. kohale platseerunud Heidi Raju ajaga 43.11,6. Teiseks tuli Johanna Udras 45.21,9-ga ja kolmandaks N40 vanuseklassi võitja Consuelo Laanemäe Räim ajaga 45.40,4.

Rõuge viie järve jooksu trass on mägine. Esimene tõsisem tõus algab 1,5 km peal Jürihani oru põhjast. Seejärel laskutakse taas Rõuge Ürgoru põhja ja 3,2 km peal jõutakse vesioinaste juurde ning Ööbikuoru platoole jõudes keerab 3,8 km rada finiši suunas, pikal ringil ootas jooksjaid peale vasakpööret ees kaks trepiga laskumist. 4,2 km peal algas Suurjärve kallasraja laudtee ning 5,5 kilomeetril Ratasjärve kallasrada. 7,5 km kulges rada Suurjärve külalistemaja tagant läbi sügava sälkoru. Korraldajad paigaldasid laskumisele koormarihmad, et lihtsam oleks alla saada. 500 m enne finišijoont läbitakse Ööbikuoru kaldteed, sillad ja trepid üles ning alla.

Kõik tulemused on nähtavad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles