Video: Räikkönen tegi täna murelikult juubelit tähistavale Vettelile karge kingituse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel.
Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

Ferrari vormel-1 tiimis sõitev neljakordne maailmameister Sebastian Vettel tähistab täna 30. sünnipäeva. Tiimikaaslane Kimi Räikkönen otsustas talle sel puhul kingituse saata.

Ferrari sponsori poolt vändatud klipis avastab «kuskil Soomes» (mis tõele au andes meenutab videos küll kangesti Kesk-Euroopat - toim) mõnusat päeva veetev Räikkönen kalendrist Vetteli sünnipäeva, Soomlane läheb seepeale kuuri ja tõmbab seal sae käima.

Milline on tulemus, vaata juba allolevast videost!

Päriselus ei saa Vettel aga sünnipäeva eriti nautida, sest just täna peab ta Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) peakorteris aru andma oma käitumise osas Bakuu etapil. Nädala eest peetud osavõistlusel sõitis sakslane turvaauto taga liikudes tagant sisse liidri Lewis Hamiltoni Mercedesele ning rammis inglase autot seejärel veel korra. Nüüd uurib FIA, kas sakslane väärib veel karmimat trahvi kui talle sõidu käigus määratud kümnesekundiline seisa-sõida karistus.

Teada on vaid nii palju, et Vettel vestleb täna nelja silma all FIA presidendi Jean Todtiga. Kui Todt peaks räägitu põhjal otsustama, et edasine juurdlus on vajalik, kutsutakse kokku vähemalt kolmest liikmest koosnev paneel. See aga tähendab, et otsus ei lange kindlasti enne 16. juulil peetavat Suurbritannia etappi.

Ametliku süüdistuse esitamise korral on Vettelil 15 päeva aega sellele vastata ning seejärel saab teine osapool omakorda 15 päeva vastusele reageerimiseks. Vastusele antud vastuse ja reaalse ülekuulamise vahele jääb omakorda 15 päeva ehk halvimal juhul võib sakslase saatus selguda alles suve lõpuks. Tagatipuks on Vettelil alati õigus kaevata võimalik karistus edasi Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži.

Vetteli jaoks on murekoht asjaolu, et tribunalil on luba arvesse võtta sõitja varasemat käitumist. Sakslase kontol on praegu 9 karistuspunkti ning mullu pääses ta korra juba sanktsioonidest, kui esitas ametliku vabanduse, sest oli Mehhiko GP ajal sõimanud raadioeetris FIA võidusõidudirektorit Charlie Whitingit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles