POSTIMEES WIMBLEDONIS Pärast 47 aastat taas Wimbledoni külastav Leius: Kontaveidi tabelipoolel on võimalik ilma teha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Leius, Allar Hint, Marko Kaljuveer
Toomas Leius, Allar Hint, Marko Kaljuveer Foto: Siim Kaasik

1959. aastal Wimbledoni noorte tenniseturniiri võitnud Toomas Leius on taas jõudnud mingis mõttes koju. Wimbledoni turniiril on ta karjääri jooksul mänginud 11. korral, kuid viimati külastas ta tennise pühamut alles 1970. aastal. «Hakkan siin juba vaikselt ära harjuma. Enam-vähem tuleb see sama tunne sisse, tegu on ju ikkagi sama kohaga,» jagas Leius oma muljeid.

75-aastasele tenniselegendile kingiti juubeli puhul tenniseliidu poolt just reis Wimbledoni. Esmaspäeva hommikul lendas Leius koos tenniseliidu peasekretäri Allar Hindiga Londonisse ning külastas juba pärastlõunal ka esimest kohtumist. «Täna on päris hea mängupäev ka olnud. Praegu vaatasime just Svitolina – Barty mängu. Oli väga ilus mäng. Üks asi on vaadata seda televiisorist, teine asi elusast peast – see on meeletu vahe. See palli kiirus on televiisorist üks 15 protsenti aeglasem,» ütles Leius.

Üldiseid muljeid jagades tunnistab Leius, et Wimbledoni vana hea atmosfäär pole kuhugi kadunud. «Aura kohta võib küll öelda, et see on samasugune nagu vanasti. Töötajad panevad siin kahtlemata esimesel päeval endast kõik välja. Kohtunikud, pallipoisid – kõik annavad endast parima,» ütles ta.

Homme astub võistlustulle ka Eesti esireket Anett Kontaveit. Milliseks peab Leius tema võimalusi? «Ta pole nüüd paar nädalat mänginud, aga kui tema tervis korras on, siis tema tabelipoolel on võimalik ilma teha. Samas lihtsaid matše ka oodata ei tasu – kõik oskavad siin tennist mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles