Esimene šokk Wimbledonis: maailma kolmas mees pakkis reketid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stan Wawrinka kaotas Wimbledonis juba avaringis.
Stan Wawrinka kaotas Wimbledonis juba avaringis. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

Wimbledoni tenniseturniiri avapäev tõi kohe kaasa esimese suurüllatuse, kui maailma edetabeli kolmas mees Stanislas Wawrinka pidi tunnistama venelase Daniil Medvedjevi paremust.

Maailma edetabelis 49. kohal olev Medvedjev võitis avaseti 6:4, kaotas teise 3:6, ent võitis kaks järgmist taas 6:4, 6:1. Karjääri jooksul kolm suure slämmi turniiri võitnud ja viimati Prantsusmaa lahtistel finaali jõudnud Wawrinka jaoks on samas Wimbledon olnud alati neljast slämmiturniirist kõige keerulisem. Just sealt on tal ainsana slämmivõit puudu ja parimal juhul on ta jõudnud veerandfinaali, seda 2014. ja 2015. aastal. Ka mullu kaotas šveitslane juba teises ringis, jäädes alla Juan Martin del Potrole.

Medvedjev kohtub teises ringis belglase Ruben Bemelmansiga, kes oli samuti neljas setis 6:2, 3:6, 6:3, 7:5 üle 39-aastasest Saksamaa vanameistrist Tommy Haasist.

Erinevalt Wawrinkast ei olnud neljanda asetusega Rafael Nadalil vähimaidki probleeme maailma 137. reketi austraallase John Millmani alistamisega. Kohtumine kestis tunni ja 46 minutit, Nadal võitis 6:1, 6:3, 6:2. Teises ringis kohtub Nadal ameeriklase Donald Youngiga (ATP 43.).

Aljaz Bedene võitis kodupubliku rõõmuks maratonmängu. FOTO: Tony O'Brien/Reuters/Scanpix
Aljaz Bedene võitis kodupubliku rõõmuks maratonmängu. FOTO: Tony O'Brien/Reuters/Scanpix Foto: Tony O'Brien/REUTERS

Viiesetiline mäng ühe servimurdega

Päeva lõpetuseks pidasid uskumatu ligi neli ja pool tundi kestnud mängu britt Aljaz Bedene ja horvaat Ivo Karlovic. Maailma edetabelis 58. kohal olev Bedene alistas 23. kohal oleva Karlovici lõpuks 6:7 (5), 7:6 (6), 6:7 (7), 7:6 (7), 8:6. Kokku mängiti seega 62 geimi ja neli kiiret lõppmängu. Karlovicil oli kasutada kaheksa ja Bedene'il viis murdepalli, ent vastase servigeim võideti kogu kohtumise jooksul vaid ühel (!) korral – viimases geimis, kui Bedene servimurdega matši võidu kindlustas.

Teises ringis läheb britt vastamisi Bosnia ja Hertsegoviina tennisisti Damir Dumzhuriga, kes sai kõigest tunni ja 14 minutiga 6:2, 6:0, 6:1 jagu argentiinlasest Renzo Olivost. Seega veetis Dumzhur avaringis väljakul kolm ja pool korda vähem aega kui Bedene.

Cibulkovale üliraske võit

Naiste turniiril pidasid vägeva lahingu kaheksanda asetusega Dominika Cibulkova ja varem maailma esikümnesse kuulunud, ent nüüd vigastuste tõttu edetabeli 90. reale langenud sakslanna Andrea Petkovic. Cibulkova võitis kaks tundi ja 43 minutit kestnud kohtumise lõpuks 6:3, 3:6, 9:7 ning kohtub teises ringis ameeriklanna Jennifer Bradyga.

Brittide lootus Johanna Konta oli avaringis 6:2, 6:2 parem Su-Wei Hsiehist, neljanda asetusega Elina Svitolina alistas aga 7:5, 7:6 (8) austraallanna Ashleigh Barty. Äsja Birminghami turniiri võitnud Petra Kvitova sai 6:3, 6:4 jagu rootslannast Johanna Larssonist ja kohtub teises ringis ameeriklanna Madison Brengle'iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles