Eurosport: Kontaveit on Wimbledoni turniiri must hobune (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: KOEN SUYK/AFP/Scanpix

Naiste tennis otsib Serena Williamsi puudumisel endale uut valitsejannat. Praegu oma esimest last ootav Williams on võtnud tippspordist aja maha ning nii on naiste tennises segased ajad. Esmaspäeval alanud Wimbledoni turniiril nähakse seega mitmeid favoriite ja võimalike üllatajate sekka loetakse mitmel pool ka Anett Kontaveiti.

Eurospordi ülevaates mainitaksegi, et karjääri jooksul 23 suure slämmi tiitlit võitnud Serena Williamsi kõrval ei ole parasjagu ühtegi sama suurusjärgu tähte. Selline olukord olevatki teinud võimalikus Prantsusmaa lahtistel juhtunu ehk 20-aastase Läti tenniseime Jelena Ostapenko triumfi.

Kuna lisaks Williamsile ei ole praegu parimad ajad ka Maria Šarapoval (pärast dopingukontrollis põrumist on ta tipptennisesse naasmise järel heidelnud vigastustega) ja praegusel esinumbril Angelique Kerberil (mullu kaks suure slämmi tiitlit võitnud Kerber ei ole sel aastal oma mängu käima saanud). Lapse sünnitamise järel ei ole veel päris tippu naasnud ka Viktoria Azarenka.

Võimalikest Wimbledoni soosikutest rääkides toobki Eurosport välja seega tšehhitarid Petra Kvitova ja Karolina Pliskova. Lisaks vaadatakse ukrainlanna Elina Svitolina ja venelanna Anastassia Pavljutšenkova poole.

«Naiste tennise tipp on praegu väga kaootiline. Praegused tipud on kõik haavatavad,» leidis karjääri jooksul 18 suure slämmi tiitlit võitnud Chris Evert.

Võimalike üllatajatena toob Eurosport välja veel 22-aastase Madison Keysi ja 19-aastase Ana Konjuhi ning mainib lõpetuseks, et 21-aastane Kontaveit võib olla Wimbledoni turniiri must hobune ehk võimalik üllataja.

«Soosikute ring on väga lai. Väga paljud võivad võita,» sõnas Evert Reutersile. «Praegu on naiste tennist väga huvitav jälgida.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles