Ennustus: Saksamaa jalgpallikoondise valitsemisaeg kestab pikalt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondis tähistamas maailmajagude karikaturniiri võitu.
Saksamaa jalgpallikoondis tähistamas maailmajagude karikaturniiri võitu. Foto: XINHUA/SIPA/XINHUA/SIPA/Scanpix

Saksamaa jalgpalli jaoks oli eelmine nädal suurepärane, kui võideti nii maailmajagude karikaturniir kui ka U21 Euroopa meistrivõistlused. Seejuures suudeti esimene tiitel võita mitmete oma tippmängijate puudumisel. Nii ennustatakse Saksamaa meedias kui ka mujal, et neljakordne maailmameister hakkab lähiaastatel suurturniiridel domineerima.

Kui Lääne- ja Ida-Saksamaa 1990. aastal ühinesid, siis ennustas sakslasest jalgpallilegend Franz Beckenbauer, et ees on ootamas sakslaste valitsemisaeg. Niimoodi aga ei läinud. Kui Beckenbauer tüüris sakslased 1990. aastal maailmameistriks, siis järgmise kahe kümnendi jooksul jäi täiskasvanute seas ainsaks tiitliks triumf 1996. aasta EMil.

Nüüd usutakse, et Saksamaa jalgpallimasin on saanud täistuuridel tööle ning tiitleid hakkab tulema hulgi.

Saksamaa suurim ajaleht Bild teatas lõppenud nädalavahetuse eel, et ees ootab sakslaste valitsemisaeg, kui võidetakse nii U21 EM-tiitel kui ka maailmajagude karikaturniir. Lõppenud nädalavahetuse järel on jalgpallimaailmas toimuvat kajastavatel ajakirjanikel sellele vähe vastuväiteid.

2000. ja 2004. aasta EMide fiasko järel oma jalgpallisüsteemi ümber kujundanud Saksamaalt tuleb praegu sellise hooga uusi tippmängijaid, et ka mitmed kogenud mehed peavad oma põhikoosseisu koha nimel kõvasti vaeva nägema.

Kui näiteks Portugal ja Tšiili mängisid maailmajagude karikaturniiril oma parima koosseisuga, siis sakslastel olid puudu sellised ässad nagu Manuel Neuer, Toni Kroos, Thomas Müller, Marco Reus, Sami Khedira, Jerome Boateng ja Mats Hummels.

Venemaal toimunud turniiriga mängisid aga mitmed noored end tulevikuks pildile. Edaspidi peab Saksamaa peatreener Joachim Löw palju tõsisemalt arvestama nii Leon Goretzka (22-aastane Schalke poolkaitsja), Timo Werneri (21-aastane RB Leipzigi ründaja), Niklas Süle (21-aastane Müncheni Bayerni keskkaitsja) ja Joshua Kimmichiga (22-aastane Müncheni Bayerni keskkaitsja).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles