Norra dopinguspetsialist: Eesti peaministri käitumine näitab vähest austust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Norra rahvusringhääling NRK kirjutab, et Eesti jaoks oli Andrus Veerpalu positiivne dopinguproov suureks löögiks ning suusamehe kaitseks on välja astunud ka Eesti peaminister Andrus Ansip.

NRK kirjutab, et Ansip avaldas Veerpalule poolehoidu neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil. Peaministri sõnul usub ta, et Veerpalu pole tarvitanud keelatud aineid.

«See on riik, kes on kirjutanud alla lepingu Rahvusvahelise Antidopingu Organisatsiooniga WADA ning seega peavad nad järgima ka kehtestatud reegleid,» pahandas Norra dopinguspetsialist Inggard Lereim. «Kui kõrgemal tasemel kaitstakse kinnitust saanud dopingu tarvitamist, siis on see väga kurb. See näitab, kui vähe austavad mõned tippjuhid tegelikke reegleid.»

Norras võrreldakse Veerpalu juhtumit Hispaania jalgratturi Alberto Contadori omaga. Ka Hispaania peaminister astus dopingukontrollis vahele jäänud Contadori kaitseks välja. Mäletatavsti mõisteti Contador lõpuks õigeks ning tal lubati võistlusrajale naasta.

Lisaks on norralsed ära maininud ka fakti, et Veerpalu toetuseks on loodud Facebookis ülimalt populaarseks osutunud kommuun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles