Video: Cavendishi suurel kiirusel rajapiiretesse ramminud Sagan diskvalifitseeriti

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cavendish (keskel) elas Tour de France'il üle ränga kukkumise, kuid sõitis ise üle finišijoone.
Mark Cavendish (keskel) elas Tour de France'il üle ränga kukkumise, kuid sõitis ise üle finišijoone. Foto: JEFF PACHOUD/AFP/Scanpix

Prantsusmaa velotuuri neljanda etap võitis kohalik rattur Arnaud Demare (FDJ). Etapi enim kõneainet pakkunud sündmuseks oli aga Peter Sagani ja Mark Cavendihsi kokkupõrge.

Lõpusirgel toimunud kukkumises lendas sprindiäss Cavendish (Dimension Data) vastu raja piirdeaida. Süüdlaseks Sagan, kes lõi konkurenti küünarnukiga. Kiirus oli õnnetuse hetkel 57 km/h, aga õnneks pääses Cavendish ilma ühegi luumurruta.

Algselt määrasid kohtunikud Saganile õnnestuse põhjustamise eest 30-sekundilise karistuse, ent hiljem muudeti see ümber - eile tuuri kolmanda etapi võitnud slovakk diskvalifitseeriti sootuks.

Üldarvestuses jätkab üldliidrina Geraint Thomas (Sky). Sagani diskvaifitseerimise järel kerkis taas teiseks tiitlikaitsja Chris Froome (Sky; +12 sek).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles