Värske Kontaveit alustas Wimbledoni vallutamist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Anthony Devlin/AP/Scanpix

Tema näos ei liigu ükski lihas. Ta kinnitab juuksed klambritega, võtab kaks suutäit vett, pühib rätikuga käed puhtaks ning astub xenalikult lahingusse.

Enne eilset ei olnud Anett Kontaveit veel kordagi Wimbledoni tenniseturniiri avaringist edasi pääsenud, kuigi oli osalenud kolm korda. Viimase poole aasta edu pidi aga ju ometigi kurvavõitu seeria lõppu tähendama.

Teades, et on avaringis soosik, alustaski eestlanna mängu võimsalt, saates vastase väljaku poole sedavõrd tugeva servi, et hispaanlanna Laura Arruabarrena seda kuidagi tõrjuda ei suutnud. Ilmselt poleks suutnud parimagi tahtmise juures, sest kaks nädalat puhanud Kontaveit oli tõesti värske. Paraku oli seda ka Arruabarrena, kes osutus eestlannale vääriliseks vastaseks. Kuigi, tõsi küll, avasett kuulus ju skoori poolest vägagi kindlalt – 6:2 – 21-aastasele eestlannale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles