Korvpalliliidu ja klubide ühisavaldus: me ei tolereeri võlgu jäämist ja Läti korvpalli arendamist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Salumets.
Jaak Salumets. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Korvpalliliit ja Eesti meistrivõistluste kõrgliigas mängivad klubid tegid ühisavalduse, kus toetasid sel nädalal tehtud otsuseid. Teatavasti otsustati sel nädalal, et Rakveres püsti pandud uus korvpalliklubi Viru Bull ei saa kohta meistriliigas ning lisaks sooviti, et Valga-Valka meeskond maksaks Läti korvpallurite eest jätkuvalt litsentsitasude eest täishinda.

Korvpalliliidu ja klubide ühisavaldus:

«Korvpalliliidu juhatus tegi oma viimasel koosolekul kaks olulist otsust. Esimene otsus puudutas eitavat vastust MTÜ Viru Bull taotlusele saada endale Rakvere Tarva meistriliiga koht. Teine oli eitav otsus MTÜ Valga Spordiselts Kalev (Valga-Valka) taotlusele mitte käsitleda Eesti-Läti ühisvõistkonnana lätlasi välismängijatena ning soovi maksta nende eest väiksemat litsentsitasu kui teised klubid.

Korvpallilidu juhatus ja klubid pooldavad klubide loomulikku arengut ning tähtsustavad noortetööd!

Meil on värske juhatus ja oleme otsustanud võtta selge suuna toetamaks pikaaegseid ja läbipaistvaid projekte. Selliseid, mis on ennast tõestanud, kus on järjepidev tegelik ühine klubi- ja noortetöö. Meil ei ole vaja arendada läbi oma otsuste Läti korvpalli ja me ei tolereeri enam võlgu jäämist! Siinkohal ei räägi me võlgadest EKLi ees, vaid mängijatest, treeneritest ja koostööpartneritest.

Pealtnäha võib otsus Rakvere suunas tunduda Eesti korvpalli suhtes vaenulik - nagu seda on meedias serveerinud Delfi.ee ajakirjanikud, siis lähtudes ühesugustest reeglitest kõigile, oli otsus meie arvamusel ainuõige. Võistkond, mida esindab MTÜ Viru Bull, on uute omanike uus klubi, mitte pankrotti läinud Rakvere Tarva «õigusjärglane».

Kõik nö projektipõhised klubid, keda on eriloaga meistriliigasse edutatud, või keda on kunstlikult tagant surutud, et tõsta regionaalset haaret, on kas ebaõnnestunud või hääbunud.

Näeme meistriliigas loomuliku arenguga täisväärtuslikke klubisid, kelle toimimise põhimõtteks on tegus klubi- ja noortetöö ja sportlik printsiip. Kui siinkohal tuleb teha valusaid otsuseid, oleme selleks valmis ja me ei tee seda kindlasti kergekäeliselt.

Soovime, et KMLis oleksid tugevad, jätkusuutlikud klubid ja et meie geograafia oleks kaetud.

Rakverel oma hea tagalaga, toetav kogukond, sponsorid ja omavalitsus, on väga tugev potentsiaal naasta tugevamana kui seal viimasel kahel aastal oldi aga see nõuab varasemast ühtsemat koostööd ja aega.»

Ühisavaldusega liitunud klubide sõnum:

«Otsus mitte erandit teha, on valus Rakvere jaoks, kuid õiglane kõikide teiste klubide suhtes. Kohta korvpalli meistriliigas ega ka I liigas ei saa osta või muul põhjusel eraldada, see tuleb sportlikult välja teenida järjepideva klubitööga.

Meil on 12 esiliiga võistkonda, kellest nii mõnedki oleks soovinud taotleda kohta meistriliigas. Veel rohkem on võistkondi II liigas, kes samuti ei pääsenud I liigasse, seda sportlikku printsiipi silmas pidades!»

EKL juhatus

EKL peasekretär

KMLi klubid:

Harry Lemberg - Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi, Kaarel Sibul - BC Kalev/Cramo, Jaak Karp - Rapla Korvpallikoool, Rait Käbin - TTÜ Korvpallikool, Mait Käbin - Korvpalliklubi Pärnu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles