Sikk on MM-rallisid näinud Tänakust ja Märtinist rohkem

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta siis oli 2004 ning Urmo Aava ja Kuldar Sikk olid alles oma karjääri algul. Sikku võib MM-sarjas näha tänaseni.
Aasta siis oli 2004 ning Urmo Aava ja Kuldar Sikk olid alles oma karjääri algul. Sikku võib MM-sarjas näha tänaseni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ott Tänaku jaoks oli Poola ralli karjääri 74. MM-etapp, millega ta jääb veel tosinaga alla Markko Märtini startide arvule. Ometi pole aga kumbki neist meestest Eesti kogenuim võistlustel käija. Poola oli Kuldar Siku 96. MM-ralli.

«Ma ei olegi nii arvutanud. Keegi ütles mulle, et see on 96. start, aga peab kuskilt järgi vaatama,» tõdes Sikk ise, et tema nõnda rallisid kokku lugenud pole. Fakt vastab aga tõele. Esimest korda mõõtis Sikk MM-radu Urmo Aava kaardilugejana 2003. aasta Monte Carlo rallil, kui mehed lõid kaasa juunioride meistrisarjas. Hiljem on ta istunud Ott Tänaku, Martin Kanguri ning ukrainlaste Juri Protasovi ning Oleksi Kikireško kõrval. Poolas naasis ta pärast kaheaastast pausi MM-sarja WRC2 arvestuses võistelnud Raul Jeetsi kaardilugejana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles