Saksamaa FIFA edetabeli uus liider, Andorralt meeletu tõus

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondis tähistamas maailmajagude karikaturniiri võitu.
Saksamaa jalgpallikoondis tähistamas maailmajagude karikaturniiri võitu. Foto: XINHUA/SIPA/XINHUA/SIPA/Scanpix

Täna avaldatud Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) riikide edetabelis tõusis taas pärast kahte aastat liidripositsioonile eelmisel pühapäeval maailmajagude karikaturniiri võitjaks kroonitud Saksamaa.

Maailma edetabeli esikümnes toimus omajagu muudatusi, kui Brasiilia langes teiseks (-1), Argentina kolmandaks (-1), Tšiili seitsmendaks (-3), Kolumbia kaheksandaks (-3), Prantsusmaa üheksandaks (-3) ja Belgia kümnendaks (-3). Korraliku tõusu tegid aga kolm meeskonda, kui Portugal kerkis neljandaks (+4), Šveits viiendaks (+4) ja Poola kuuendaks (+4).

Kõige võimsamalt tõusis aga Andorra, kes asub nüüd 129. real (+57).

Eesti jätkab 98. kohal, kui vahetult meie ees on Aafrika riik Mosambiik (+9) ja taga Leedu (+5). Läti langes kaheksa kohta ning on 130. real. MM-valikturniiril Eestiga ühte alagruppi kuuluvatest koondistest on Belgia kümnendal (-3), Kreeka 38. (+2), Bosnia ja Hertsegoviina 30. (-1), Küpros 95. (-4) ja Gibraltar viimasel ehk 206. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles