Eesti neljapaat püüab MK-etapil finaalikohta vahesõidus

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat koosseisus Allar Raja (vasakult), Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.
Eesti neljapaat koosseisus Allar Raja (vasakult), Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Foto: Fred Killing

Šveitsis Luzernis toimuval sõudmise MK-etapil sai Eesti paarisaeruline neljapaat (Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo) oma eelsõidus kuue meeskonna konkurentsis neljanda koha ning peab seega finaalikohta püüdma läbi vahesõidu.

Eelsõidu võit kuulus Suurbritannia nelikule ajaga 5.50,580. Eestit suutsid edestada veel nii Poola (5.52,800) kui ka Hollandi (5.53,350) paatkonnad. Seejuures kaotas viiendana lõpetanud Uus-Meremaa nelik Eestile vaid kahe sajandikuga.

Kahe eelsõidu peale näitas kiireimat minekut aga Leedu paatkond, kes läbis 2000 meetri pikkuse distantsi ajaga 5.48,900. Nad olid ühtlasi ainsad 12 nelikust, kes said kirja aja alla 5.50.

A-finaali pääsesid otse ainult mõlema eelsõidu võitjad ehk Suurbritannia ja Leedu. Ülejäänud neli finaalkohta selgitatakse homme toimuvates vahesõitudes, kus Eesti peaks rajale minema kell 16.40.

Eesti paarisaeruline kahepaat (Kaur Kuslap, Oskar Kuzmin) poolfinaali ei pääsenud ning osaleb homme D-finaalis (kohad 19-24).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles