Täpsed numbrid: kahte paremat lahutas Tour de France’il 0,0003 sekundit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Kittel (alumine) edestas finišis ülimalt napilt Edvald Boasson Hagenit.
Marcel Kittel (alumine) edestas finišis ülimalt napilt Edvald Boasson Hagenit. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Jalgratturite mitmepäevasõidu Tour de France’i tänavuse seitsmenda etapi finiš pakub kõneainet ilmselt veel aastaid. Heitlus esikoha nimel käis sakslase Marcel Kitteli (Quick-Step) ja norralase Edvald Boasson Hageni (Dimension Data) ning fotofiniši põhjal tunnistati võitjaks Kittel. Hiljem pandi foto ümber ka numbritesse ja seda valusamaks Boasson Hageni kaotus muutus.

Kui palja silmaga ei olnudki sisuliselt võimalik võitjat selgeks teha, siis lisaks fotofinišile pakkus täpsemat infot veel ka Tour de France’il ajavõtmise eest vastutav Tissot.

Tissot avaldas, et Kittel edestas finišijoonel Boasson Hagenit kõigest 0,0003 sekundiga ehk täpsemalt oli sakslase ratas norralase omast umbes 6 mm eespool.

Kitteli jaoks oli see Tour de France’il läbi aegade 12 etapivõiduks ja sellega kordas ta Saksamaa rekordit. 12 etapivõitu sai omal ajal kirja ka legendaarne sprinter Erik Zabel.

Hiljem tekitas korraldajate otsus aga hulgaliselt poleemikat ning jalgrattafännide seas levis pigem arvamus, et esmakordselt Tour de France’i ajaloos oleks võinud etapi esikoha anda korraga kahele mehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles