Läti tennisestaari Jelena Ostapenko ümber puhkes Wimbledonis väike skandaal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Ostapenko Wimbledonis.
Jelena Ostapenko Wimbledonis. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel naiste üksikmängus triumfeerinud Läti 20-aastane tenniseime Jelena Ostapenko on Wimbledonis jõudnud juba neljandasse ringi. Viimatine võit tuli Ostapenkole aga raskelt ja matši järel saatis ta vastasleeri suunas ka süüdistusi.

Ostapenko alistas kolmandas ringis 7:5, 7:5 itaallanna Camila Giorgi. Matši järel teatas Läti esireket, et itaallanna isa Sergio kasutas matši ajal alatuid trikke. Ostapenko sõnul üritasid itaallased tahtlikult teda servimise ajal endast välja viia.

«Minu servimise ajal oli mõnel korral kuulda, et nad tegid väga valju häält. Ma ütlesin ka kohtunikule, et ta hoiaks neil silma peal,» rääkis Ostapenko pressikonverentsil.

«Just minu servi eel hakkas keegi köhima. Minu arvates ei ole selline käitumine spordimehelik,» sõnas ta. «Wimbledon on ikkagi väga kõrge tasemega turniir ja inimesed peavad endale aru andma, kus nad on.»

«Ma arvan, et seda tegi tema (Camila Giorgi) isa. Või keegi teine tema lähedastest. Tegemist on inimestega, kes on igapäevaselt tennisega tihedalt seotud. Nad peaksid teadma käitumisreegleid,» sõnas Ostapenko veel.

Suure slämmi turniiridel nüüd kümme kohtumist järjest võitnud Ostapenko (WTA 13.) läheb neljandas ringis vastamisi ukrainlanna Elina Svitolinaga (WTA 5.).

Camia Giorgi.
Camia Giorgi. Foto: /imago/Colorsport/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles