Killing uue neljapaadi stardist: algus oli rabe, kuid saame asjad klappima

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar raja (vasakult), Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Luzerni MK-etapil.
Allar raja (vasakult), Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Luzerni MK-etapil. Foto: Fred Killing

Hiljuti kokku istunud Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo jätkavad Luzerni MK-etapil täna vahesõidus. Koondise peatreeneri Matti Killingu hinnangul oli avapäev eestlaste jaoks rabe, kuid asjad peaksid liikuma paremuse suunas.

Reedeses eelsõidus said eestlased oma sõidus kuue paatkonna konkurentsis 4. koha. Otse finaali jõudis ainult sõidu võitnud Suurbritannia. Ülejäänud tiimid jätkavadki laupäeval vahesõidus.

«Meeletu kuumus ja jäik algus mõjusid negatiivselt ning mehed ei saanud paati jooksma. Võrdleksin seda paari aasta taguse Aiguebelette’i järvel toimunud MMiga. Ka seal oli algus veidi rabe, kuid hiljem saime kõik klappima,» selgitas Killing soudeliit.ee vahendusel.

«Laupäevane vahesõit tuleb põnev. Nõrku koosseise selles pundis ei ole,» ennustas Killing kell 16.40 startiva sõidu kohta.

Lisaks Eestile sõuavad selles vahesõidus Itaalia, Holland, Prantsusmaa ja USA.

Kell 16.33 lähte saavas esimeses vahesõidus lähevad finaalikohta püüdma Uus-Meremaa, Norra, Poola, Saksamaa ja Indoneesia.

Mõlemast sõidust pääseb finaali kaks paremat. Ülejäänute laeks jääb aga B-finaal, kus jagatakse 7.-12. koht.

Paarisaeruline kahepaat koosseisus Oskar Kuzmin ja Kaur Kuslap poolfinaali ei jõudnud ning sõidab D-finaalis kohtadele 19.-24.

«Sõita vahesõidus üsna võrdselt Šveitsi, Argentina ja Tšehhiga pole sugugi halb. Kahjuks tulid mõlemal mehel lõpus tehnilised vead sisse ning kaotussekundid suurenesid,» hindas Killing.

«Julgen arvata, et Kuzminil ja Kuslapil jagub potentsiaali jõuda koos Floridas toimuvatele maailmameistrivõistlustele. Sinna on veel palju aega ning väga vähe kokku sõitnud tiim saab ajaga paremaks minna,» arvas Killing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles