Ferrari president kritiseeris Räikköneni. Soomlase vastus: ma ju püüan

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen lõpetas Austria GP viiendana.
Kimi Räikkönen lõpetas Austria GP viiendana. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS/Scanpix

Kimi Räikköneni aktsiad Ferrari presidendi Sergio Marchionne silmis pole hetkel kõige kõrgemad. «Ma arvan, et Kimi peaks näitama suuremat pühendumust. On päevi, kus mulle tundub, et ta tilpneb veidi sabas. Aga eks näis,» vahendab Motorsport.com itaallase Austria GP eel öeldut.

Vaevalt, et Marchionne arvamus pärast Red Bull Ringil peetud etappi muutub: kui Sebastian Vettel jahtis viimaste meetriteni GP-võitu, siis Räikkönen pidi leppima alles viienda kohaga. Tõsi, oma osa mängisid seal ka tiimi taktikalised valikud ehk soomlane pidi esimese rehvikomplektiga sõitma optimaalsest distantsist palju kauem.

Räikkönen, kelle leping Ferrariga kestab hooaja lõpuni, asus end suure juhi väljaütlemiste peale kaitsma. «Ilmselgelt ihkan hästi esineda. Meeskond soovib, et mul läheks hästi, ja ma saan anda vaid endast parima. Ei ole ju nii, et ma ei püüa,» sõnas soomlane. «Kahjuks ei ole asjad alati nõnda mustvalged, aga plaan on paigas, me jätkame pingutamist ja ma olen kindel, et asjad lähevad paremuse suunas.

MM-sarja üldarvestuses on Räikkönen 83 punktiga viiendal kohal. Liidriks on Vettel 171 silmaga. Tiimide arvestuses on Ferrari teine, Mercedesest maas 33 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles