Postimees Wimbledonis: Federer on põhjusega kõigi lemmik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Switzerland's Roger Federer celebrates beating Germany's Mischa Zverev (L) during their men's singles third round match on the sixth day of the 2017 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 8, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Switzerland's Roger Federer celebrates beating Germany's Mischa Zverev (L) during their men's singles third round match on the sixth day of the 2017 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 8, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Foto: OLI SCARFF/AFP

Pressikonverentsid on üldiselt üksluised, igavad ja monotoonsed üritused. Sportlastele on see enamasti tüütu kohustus, pressi jaoks samuti pigem rutiinne ning liialt reguleeritud ettevõtmine. Kuid kui pressisaali tuuakse tennisemaailma elav legend, 35-aastane Roger Federer, siis on jutt juba teine.

Federer on põhjusega tennisesõprade suur lemmik. Ta on siiras ja inimlik, tema juttu kuulates ei jää muljet, et tegu on karjääri jooksul üle 104 miljoni dollari auhinnaraha võitnud sportlasega. Kui Federer teeb nalja, siis ei naerda tema naljade üle seetõttu, et ta on Federer. Tema naljad ongi naljakad, enesekriitilised ja siirad.

Kui ta pärast laupäevast kolmanda ringi võitu maailma pressi ette astus, suutis ta humoorikal viisil ikka ja jälle meelde tuletada, et on juba 35-aastane. Eelkõige hakkavat vanus mälule. Kui ajakirjanik temalt Austraalia lahtistel öeldu kohta küsis, tegi šveitslane suured silmad: «Kas tõesti ütlesin mina seda? Eks ma olen palju asju öelnud, kõik ei taha enam meeles püsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles