Karm: eestlaste konkurent pääseks MMile vaid kutsega

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christoph Harting
Christoph Harting Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring/imago/Beautiful Sports

Eesti kettaheitjate konkurent, olümpiavõitja Christoph Harting võib suure tõenäosusega MMilt eemale jääda. Kuna Harting ebaõnnestus kodustel meistrivõistlustel, pääseb ta augusti alguses Londonis peetavale MMile vaid rahvusvahelise alaliidu kutsega.

Harting leppis Erfurtis toimunud Saksamaa meistrivõistlustel 62.51-ga, millest piisas vaid neljandaks kohaks. Seejuures astus ta kaks esimest katset üle ning kolmandal katsel heidetud 60.05 viis ta finaalkatsele. MMi norm 65 meetrit jäi aga siiski Hartingul kättesaamatuks ning nüüd peab ta ootama IAAFi vabapääset. Ise ta sellese ei usu.

«Kui ma MMile ei saa, siis ongi mul pikem puhkus,» sõnas ta Morgenpostile, andes aimu, et suurvõistluselt eemalejäämine paanikat ei tekita.

Hartingute perekond sai siiski ka rõõmustada, sest Christophi vend Robert heitis 65.65 ja võitis kümnendat korda kodumaa meistritiitli. «Loomulikult olen rahul, kuid mul on veel neli nädalat aega, et oma tehnikat parandada,» sõnas Robert.

Eesti kettaheitjatest on MMi norm täitmata Rio olümpial neljanda koha saanud Martin Kupperil, kes tänavu heitnud 62.86. MMi normi 65 meetrit saab ta Eesti alaliidu reeglite järgi püüda 23. juulini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles