Maailma kergejõustiku kümme tegijat hooajal 2017 (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaunae Miller-Uibo
Shaunae Miller-Uibo Foto: Patrick Smith/AFP

​-Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo olümpiavõitjast abikaasa Shaunae Miller-Uibo on ka tänavust hooaega alustanud kiirete jooksudega – kaks korda on ta jooksnud alla 50 sekundi (49,77 ja 49,86) ja noppis Shanghais Teemantliiga etapivõidu. Bahamalanna püstitas ka maikuus sirgel maal joostud 200 m jooksus ajaga 21,76 maailmarekordi. Kui Rio de Janeiros keskendus Miller-Uibo vaid 400 m jooksule, siis Londonis püüab ta medalit ka kaks korda lühemal maal. Miks? «Sest nii on palju lõbusam!»

-Juba hooaja avavõistlusel Dohas viimase 20 aasta vägevaima odakaare eest hoolitsenud ja maailma läbi aegade teise tulemuse 93.90 visanud sakslane Thomas Röhler pole kätt lõdvaks lasknud. Tõsi, üleeile tuli kodustel meistrivõistlustel vastu võtta kaotus Johannes Vetterile ja hooaja kehvim tulemus 85.27, kuid Röhler ise tunnistas, et oli võistlusturneest hetkeks väsinud. «Arvatavasti püsib ta sellises hoos hooaja lõpuni,» arvab ka Eesti hooaja edetabelijuht, juba kaheksal võistlusel järjest oda üle 80 meetri visanud Magnus Kirt. Sakslane ihkab tulevikus ka eriti maagilise piiri, 100 m ületamist!

Thomas Röhler
Thomas Röhler Foto: Julia Rahn/imago/Pressefoto Baumann
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles