TTÜ/Kalev jättis endale võimaluse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ/Kalevi peatreener Üllar Kerde mängijaid juhendamas.
TTÜ/Kalevi peatreener Üllar Kerde mängijaid juhendamas. Foto: Peeter Langovits

Korvpalli Balti liigas selgitati lõppenud nädalavahetusel meister ning toimusid ka esimesed üleminekumängud. TTÜ/Kalev pidi avamängus tunnistama vastaste paremust, kuid jättis kordusmänguks kõik võimalused lahtiseks.



TTÜ/Kalev jäi esimeses üleminekumängus võõrsil 76:85 alla Kristo Saage tööandjale KK Kaunasele. Kordusmäng toimub sel reedel Tallinnas.

«Vastased tabasid viskeid tunduvalt paremini ning sealt lõpuks see vahe sisse tuli. Midagi üle mõistuse ei ole ning koduväljakul on meil kindlasti võimalus,» rääkis TTÜ/Kalevi peatreener Üllar Kerde. «Eks ise oleme valinud selle tee ning seega tuleb Eesti liiga play-off’i vahel pidada ka Balti liiga mänge.»

Kui Eesti klubi resultatiivseim oli Bambale Osby 21 silmaga, siis võitjate poolel viskas viis punkti ka 15 minutit mänguaega teeninud Kristo Saage.

«Kui ta väljakul oli, siis ta mängis hästi. Ega ta halvemaks pole kindlasti läinud Leedus veedetud ajaga, kuid tundus, et treener väga ei usaldanud teda,» sõnas Kerde.

Korvpalli Balti liiga finaalis alistas Kaunase Žalgiris 75:67 Riia VEFi ning seega jäi Balti liiga tiitel taas Leetu.

Laupäeval poolfinaalis Vilniuse Lietuvos Rytase alistanud VEF andis ka Žalgirisele lahingu, kuid leedulased kallutasid viimase veerand­aja 22:12 paremusega tulemuse enda kasuks.

Võitjate kasuks viskasid Tadas Klimavicius 15 ja Paulius Jankunas 12 punkti.

VEFi resultatiivsemad olid Trevon Hughes 16 ja Kristaps Janicenoks 12 silmaga.

Kolmanda koha kohtumises alistas Rytas 84:80 Ro­cki konkurentsist lülitanud Ventspilsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles