Naeratus, mis lummas jalgpallimaailma

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Lowery
Bradley Lowery Foto: Anna Gowthorpe/PA Wire/PA Images

«Viis, kuidas sa ütlesid minu nime, sinu naeratus, kui fotograafid kaamera välja võtsid. Sa olid nagu väike superstaar. Tundsin end sinu juuresolekul armastatult. Sa ei saa kunagi teada, kui palju ma inimesena muutusin,» kirjutas Inglismaa koondise ründaja Jermain Defoe laupäeval Twitterisse. Päev varem oli ta kaotanud oma parima sõbra, 6-aastase Bradley Lowery. Jalgpallimaailma suursaadiku, kes võitis lühikese aja jooksul miljonite südamed.

Telekaamerate ees peegeldasid Lowery silmad tihti elurõõmu ning tema näol lustis lai naeratus. Kaamerate taga käis aga kompromissitu elu ja surma võitlus. Paraku oli juba mõnda aega teada, kumb jääb võitluses peale: arstid olid kuulutanud Loweryt kimbutanud perifeerse närvisüsteemi vähkkasvaja ravimatuks.

Viimase aasta jooksul oli Loweryle suureks toeks just Defoe. Nende südantsoojendav sõprus sai alguse septembris, mil Lowery juhatas Defoe väljakule Inglismaa kõrgliiga mängus Evertoniga. Sunderlandi toetajad aplodeerisid kohtumise viiendal minutil vähihaigele Loweryle ning skandeerisid üheskoos: «On ainult üks Bradley Lowery!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles