Ebaõnnesõdur Verstappen ei hakka tiimikorraldusi täitma

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Vormel 1 sarjas Red Bulli meeskonda kuulub 19-aastane hollandlane Max Verstappen ei pea hakkama täitma tiimikorraldusi seoses meeskonnakaaslase Daniel Ricciardoga, ehkki viimane on MM-sarja üldarvestuses temast üheksa etapiga kogunud koguni 62 punkti rohkem. Neljandal kohal asuv austraallane jääb punktiarvestuses üldliidrist Sebastian Vettelist (Ferrari) maha 64 silmaga, mistõttu tiimikorralduste abiga võiks Ricciardo ladvikuga jõudsalt vahet vähendada, kuid sellist käiku siiski plaanis pole.

Red Bulli meeskonna boss Christian Horner pole kindel, kas sellise taktika rakendamine oleks üldse midagi väärt, kuna vahe Vetteliga olevat liiga suur ning seega Ricciardo maailmameistriks edutamise nimel midagi ei tehta. «Me ei mõtle võistluste üldkoha peale, vaid sellele, kuidas iga sõiduga esineda paremini. Ma ei arva, et suudaksime tänavu võidelda tiitli nimel. Tahame lihtsalt minna igale etapile, anda endast parima ning läheneda tipule,» sõnas 43-aastane Horner.

Ühtlasi tähendab eelnev mõttekäik seda, et viimasel kolmel etapil katkestama pidanud Verstappen ei pea täitma tiimikorraldusi ning saab edaspidi vabalt sõita ning võimalusel ka Ricciardo alistada. «Kui Ricciardo oleks liidritest maas 15–20 punkti, siis oleks teine asi. Praegu jääb ta neist aga hooaja keskel maha 64 silmaga ning minu arvates tuleks olla tõeline optimist, kui võtta sellises olukorras kasutusele tiimikorraldused,» lisas Horner.

Järgmine etapp vormel 1 sarjas toimub juba sel nädalavahetusel, kui sõidetakse Suurbritannia GP.

2017. aasta MM-sarja üldseis 9. etapi järel:

  1. Sebastian Vettel (Ferrari) 171 punkti
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) 151
  3. Valtteri Bottas (Mercedes) 136
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 107
  5. Kimi Räikkönen (Ferrari) 83
  6. Sergio Perez (Force India) 50
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles