Brittide šokk: esireket Murray kaotas Wimbledoni veerandfinaalis servikahurile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray pidi kodusel turniiril reketid pakkima.
Andy Murray pidi kodusel turniiril reketid pakkima. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Suurbritannia tennisesõpradele tõi Wimbledoni turniiri tänane mängupäev kohe kaasa suure šoki, kui maailma esireket Andy Murray jäi veerandfinaalis viies setis 6:3, 4:6, 7:6 (4), 1:6, 1:6 alla võimsalt servivale ameeriklasele Sam Querreyle.

Maailma edetabelis 28. kohal olev Querrey ja Murray olid varem kohtunud kaheksal korral ja ameeriklane oli neist matšidest võitnud vaid ühe. Täna aga vaevas Murrayt kahes viimases setis teda varemgi kollitanud puusavigastus ja mängu lõpuks 27 ässa löönud Querrey vastu ta rohtu ei leidnud. Querrey tegi kohtumise jooksul 70 äralööki ja 30 lihtviga, Murray vastavad numbrid olid 33 ja 19.

29-aastase Querrey senine parim tulemus suure slämmi turniiridel sündis mullu ja samuti just Wimbledonis, kui ta alistas kolmandas ringis toonase maailma esireketi Novak Djokovici ja jõudis lõpuks veerandfinaali, kuid pidi seal tunnistama Miloš Raonici paremust.

Poolfinaalis läheb Querrey vastamisi Horvaatia tennisisti Marin Ciliciga, kes pidas Luksemburgi esindaja Gilles Mülleriga maha kolm tundi ja 29 minutit kestnud lahingu. Viimati 16 parema seas ligi viie tunni pikkuses maratonmatšis maailma teise reketi Rafael Nadali alistanud Müller pidi seekord tunnistama vastase paremust, kui jäi viies setis 6:3, 6:7 (6), 5:7, 7:5, 1:6 alla Cilicile.

Kui kohtumises Nadaliga lõi Müller koguni 30 ässa, siis seekord 17 Cilici 33 vastu. Äralööke kogunes Luksemburi sportlasel 54, mida on 20 võrra vähem kui Cilicil.

Meeste poolfinaalpaarid Wimbledoni tenniseturniiri meesüksikmängus:

Sam Querrey (USA, ATP 28.) – Marin Cilic (Horvaatia, ATP 6.)

Roger Federer (Šveits, ATP 5.) – Tomaš Berdych (Tšehhi, ATP 15.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles