Nimekiri: millised on maailma kõige väärtuslikumad sporditiimid?

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi jalgpalliklubi on maailma kõige väärtuslikum. Pildil peatreener Jose Mourinho.
Manchester Unitedi jalgpalliklubi on maailma kõige väärtuslikum. Pildil peatreener Jose Mourinho. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Ameerika äriajakiri Forbes pani ritta maailma kõige väärtuslikumad sporditiimid. Tänavuse nimekirja järgi on kõige väärtuslikum spordiklubi ameerika jalgpalliliiga NFLi võistkond Dallas Cowboys, kelle väärtus on 4,2 miljardit dollarit.

Cowboys juhib tabelit teist aastat järjest ning kui mullu tõusti liidripositsioonile Madridi Reali jalgpalliklubi asemel, siis aastaga on suudetud oma väärtust Forbes’i andmetel viie protsendi võrra kasvatada.

Teisel real asub USA pesapalli profiliigas osalev New York Yankees’i meeskond, kelle väärtus on võrreldes mullusega tõusnud tänu pileti- ning sponsoritulule koguni üheksa protsenti ning on nüüd 3,7 miljardit dollarit.

Kahele esimesele järgnevad Euroopas tegutsevad jalgpalliklubid Manchester United (3,69 miljardit dollarit), FC Barcelona (3,64 miljardit) ja Madridi Real (3,58 miljardit).

Forbes’i koostatud tabelis on 29 spordivõistkonda 50st ameerika jalgpalli tiimid. Pesapalliliiga MLB klubisid oli nimekirjas kaheksa ning nii Euroopa jalgpalli kui ka korvpalliliiga NBA meeskondi seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles