Rio olümpia neljas mees Martin Kupper heitleb endiselt 60 meetri joonega

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper.
Martin Kupper. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Soomes Joensuus toimunud kergejõustikuvõistlusest võtsid osa ka kolm eestlast, kui kettaheites sai Martin Kupper esikoha, odaviskes näitas Magnus Kirt paremuselt teist tulemust ning kõrgushüppaja Eleriin Haas oli neljas.

Ehkki 28-aastane Rio olümpial resultaadiga 66.58 esimesena medalita jäänud Kupper teenis esikoha, kandus tema ainus mõõtmisele läinud kettakaar kõigest 59 meetri ja 68 sentimeetri kaugusele. Mehe hooaja tippmark on märtsis heidetud 62.86, kuid augusti alguses toimuva Londoni MMi norm 65.00 meetrit.

Eesti odaviskajatest tänavu stabiilset minekut näidanud ning mitmel korral ka MMi normi (83.00) täitnud Magnus Kirt sai seekord parimana kirja tulemuse 80.52, mis andis teise koha. Võistluse võitis tšehh Jakub Vadlejch, kelle odakaar kandus 84 meetri ja 59 sentimeetri kaugusele. 27-aastase Kirdi hooaja tippmark on kuu aega tagasi visatud 84.08.

Kolmanda eestlasena Soomes võistelnud Eleriin Haas ületas naiste kõrgushüppes 1.75 ning sai neljanda koha. Seejuures on 25-aastase eestlanna hooaja tippmark 1.83 ning isiklik rekord 1.94. Esikoha teenis kõrguse 1.86 ületanud ukrainlanna Kateryna Tabashnyk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles