Kanepi: tahaksin mängida, aga ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi seekord Eesti särki selga ei tõmba.
Kaia Kanepi seekord Eesti särki selga ei tõmba. Foto: Raigo Pajula

Eesti tennisenaiskonnal seisab nädalavahetusel ees raske ülesanne, kuna Föderatsiooni karikasarja Maailmaliiga üleminekumängudes tuleb võõrsil tugeva Valgevene vastu hakkama saada esinumber Kaia Kanepita.


Mäletatavasti diagnoositi Kanepil möödunud nädalal mõlema jala kannakõõluse kinnituskoha põletik. «Tennist saan ikka natuke mängida ja jõusaalis treenida, aga joosta väga ei saa,» selgitas Kanepi eemalejäämise põhjust. «Kuna Minskis mängitakse kõva kattega väljakul, pole mõtet riskida.»

Maailma edetabelis 16. kohal paikneva Kanepi sõnul andis valu esimest korda tunda märtsi alguses peetud Indian Wellsi turniiril. «Pärast esimest mängu hakkasid jalad valutama, järgmises kohtumises mängisin juba valuvaigistite toel,» tunnistas ta.

Pühapäeva õhtul käis Kanepi uuesti arsti juures uuringutel ning pidi siis vastu võtma raske otsuse – seekord ei saa ta Eesti naiskonda abistada. «Tahaksin mängida, aga ei saa,» nentis Kanepi. «Ultrahelipildilt on areng näha, aga jalad veel korras pole. Päev-päevalt läheb olukord paremaks.»

Neljapäeval otsustab Kanepi koos treeneri ja arstidega, kas osaleb järgmisel nädalal Stuttgardis 721 000-dollarilise auhinnafondiga turniiril. Juhul kui ta ka Saksamaal ei võistle, on järgmise turniirina kalendrisse märgitud 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniir Madridis, mis algab 30. aprillil.

Kanepi kõrvalejäämise tõttu nimetas Eesti kapten Andrei Luzgin lisaks Margit Rüütlile, Maret Anile ja Anett Kontaveitile naiskonda 16-aastase Eva Paalma. Kes lähevad väljakule üksikmängus, pole veel selge, sest ka Ani on vigastuse küüsis.

«Mu seis pole väga roosiline,» tõdes Ani. «Põlv on, nagu on – aastatega olen seda parajalt kurnanud, ühest otsast paraneb, teisest halveneb.»

Kuigi Ani sõnul on ta praegu paremas vormis kui veebruari alguses Tallinnas Hispaania vastu mängides, on tõsiasi, et viimati tuli ta üksikmängus väljakule mullu juuli alguses Rootsis, pärast seda on ta randme- ja põlvevigastuste tõttu olnud sunnitud pausil.

«Mulle tuli üllatusena, et Kaia ei saa mängida, sest lootsin, et ma ei pea üksikmängus kaasa tegema,» lausus Ani. «Paarismänguks olen kindlasti valmis, seal pole nii palju jooksmist.»

Luzgini hinnangul on praeguse seisuga kõige tõenäolisem, et üksikmängudes lähevad platsile Hispaania vastu debüüdi teinud 15-aastane Kontaveit ja seljavigastusest paranenud Rüütel. «Peamine on terved mängijad tervena hoida, loodan, et ma ei pea ise seelikut selga tõmbama,» naljatles Luzgin. «Vaatame, kuidas Mareti jalg on, aga arvan, et valik langeb Anettile ja Margitile.»

Samas ei välistanud Luzgin, et võib võimaluse anda ka tiimi uusimale liikmele Paalmale.

Fed Cupi edetabelis 13. kohal paiknev Eesti on 19. positsioonil asuva Valgevenega varem mänginud kolmel korral, võites neist viimase, kaks aastat tagasi Tallinnas peetud vastasseisu. Valgevene esinumber on värskes maailma edetabelis viiendaks tõusnud Victoria Azarenka, eestlannadest on tabelis kõrgeimal kohal Rüütel, kes on 451. real.

Kui Eesti peaks Valgevenele kaotama, langetakse järgmiseks aastaks Maailmaliigast välja Euroopa-Aafrika tsooni esimesse gruppi.

«Ma ei hakka midagi ennustama, pall on ümmargune ja närvid on kõigil,» sõnas Luzgin. «Kindlasti saab meil raske olema ja nemad on favoriidid, aga läheme ikka võitlema, mitte niisama turismireisile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles