Vettel Ferrari meeskonda tabanud draamast: see tuli meile üllatusena

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vetteli (keskel) masinal purunes eelviimasel ringil neljandal kohal olles rehv, mistõttu pidi ta minema boksi ning lõpetas sõidu alles seitsmendana.
Sebastian Vetteli (keskel) masinal purunes eelviimasel ringil neljandal kohal olles rehv, mistõttu pidi ta minema boksi ning lõpetas sõidu alles seitsmendana. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Vormel 1 sarjas sõitva Ferrari piloot Sebastian Vettel polnud nõus väitega, et tema tänast sooritust Suurbritannia GP-l võib nimetada «katastroofiks». Seda olenemata asjaolust, et sõidu lõpuosas lõhkes rehv nii temal kui ka meeskonnakaaslasel Kimi Räikkönenil, mistõttu ületas neljakordne maailmameister finišijoone alles seitsmendana ning lasi neljandat aastat järjest kodupubliku ees võidutsenud Lewis Hamiltoni (Mercedes) MM-sarja üldarvestuses endale ohtlikult lähedale (sakslase ja briti vahe on nüüd vaid üks punkt).

Vetteli vasak eesmine rehv lõhkes Silverstone’i ringrajal eelviimasel ringil. Kui Sky Sportsi ajakirjanik küsis sakslaselt, kas ta tegi koos meeskonnaga vea, kui käis boksis ära liiga vara, pärast mida kaotas kolmanda koha Max Verstappenile (Red Bull), siis Vetteli sõnul ei saa olukorras kedagi süüdistada.

«Tagantjärele analüüsida on tore, kuid sel hetkel tundsin ma end hästi. Ma usun, et Kimil olid samasugused probleemid ning tema rehvid olid vähemat viis või kuus ringi värskemad. Seega tabasid rehvipurunemised lõpu eel meid üllatusena,» rääkis Vettel.

«Kindlasti oleks võinud meil paremini minna, kuid katastroofiks ei saa tulemust samuti nimetada. Meil oli hea masin, eriti kurvides. Tasakaal oli paigas. Pidurid põlesid küll stardijoonel kõvasti, mistõttu edasine võistlus oli raske,» lisas 30-aastane sakslane.

MM-sarja üldseis Suurbritannia GP järel:

  1. Sebastian Vettel (Ferrari) 177 punkti
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) 176
  3. Valtter Bottas (Mercedes) 154
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull)117
  5. Kimi Räikkönen (Ferrari) 98
  6. Max Verstappen (Red Bull) 57

Vormel 1 sarja järgmine etapp ehk Ungari GP peetakse kahe nädala pärast ehk 30. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles