Video: 101-aastane vanaproua parandas 100 meetri sprindis võimsalt maailmarekordit

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Hawkins.
Julia Hawkins. Foto: Instagram

USA seenioride kergejõustiku meistrivõistlustel nähti laupäeval võimast maailmarekordit, kui enam kui 100-aastaste naiste 100 meetri sprindis sai 101-aastane Julia Hawkins kirja aja 40,12 sekundit.

Seejuures oli eelmine tippmark enam kui kuus sekundit aeglasem. Samas polnud see Hawkinsi jaoks isiklik rekord, kuna sel kuul toimunud võistlusel Birminghamis läbis vanaproua staadionisirge ajaga 39,62. Laupäeval jooksid aga Hawkinsi kõrval 82-aastane Christel Donley ja 92-aastane Mary Norckauer, kelle aegadeks märgiti vastavalt 21,60 ja 33,21.

«Jätsin võistluse tõttu oma lõunauinaku vahele,» ütles Hawkins pärast jooksu ajakirjanikele. Vanaproua sõnul hakkas ta jooksma alles eelmisel aastal ning teeb sprinditreeninguid kaks korda nädalas. Varem on Hawkins tegelenud aga jalgrattasõiduga. «Alati, kui toas telefon heliseb, olen ma õues. Niimoodi sain teada, et suudan joosta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles