Kriisa sooritusest jäi Balti matši avamängus võiduks väheks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerr Kriisa mullu Eesti koondise särgis.
Kerr Kriisa mullu Eesti koondise särgis. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Leedus Kaunases peetaval U16 vanuseklassi korvpalli Balti matšil sai Eesti koondis avamängus kirja kaotuse, kui jäi 67:87 alla Türgi eakaaslastele.

Eesti parimana viskas 43-aastase vanameistri Valmo Kriisa poeg Kerr 13 punkti ning andis viis korvisöötu. Leemet Loik kogus kümme punkti ja kuus lauapalli ning Hannes Saar ja Joonas Riismaa lisasid võrdselt seitse silma. Võitjate resultatiivseimatena tõid Canberk Kavsuk 14 punkti ja üheksa lauapalli ning Mustafa Kurtuldum samuti 14 punkti.

Eesti koondis, kelle peatreener on Gert Prants ning abitreener Priit Vene, läheb homme vastamisi Leeduga.

Peatreener Gert Prants tõdes, et vastane oli väga tugev. «Eks siin nüüd oligi nii, et saime küll Nordic Cupil enam-vähem korralikke mänge, aga siis oli pikem paus ja nüüd tuli kohe Euroopa tippu kuuluv Türgi vastu...  Jäime 2:11 kohe taha. Kogusime ennast, aga vahe jäi alles.»

«Vastasel oli pikad poisid nii ees- kui tagaliinis. Jälgisime küll oma mänguplaani, aga minu hinnangul mitte piisavalt hästi. Puudujääke nagu ei oskagi meie mängus välja tuua, pigem oli asi häälestuses, tahtmises, keskendumises sooritusele. Tõsi, meie eesmärk Türgi vastu oli ka kõigile anda minuteid – täna said mängida kõik 13 poissi (Kaspar Lootus seljahäda tõttu jättis mängu vahele – toim),» kommenteeris Prants.

Homme soovib peatreener näha poistes rohkem võitluslikkust. «Homme (teisipäeval) on meie vastas Leedu. Eesmärk on endiselt töine, kuid ma tahaks meestes näha rohkem võidutahet, sära silmades ja sportlikku viha. Leedu on samuti väga kõva vastane (võitis täna Lätit 74:65). Läheme kindlasti lahingut andma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles