Savi: me ei hakka ajakirjandust süüdistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusaliidu president Toomas Savi (esiplaanil) neljapäevasel pressikonverentsil.
Eesti suusaliidu president Toomas Savi (esiplaanil) neljapäevasel pressikonverentsil. Foto: Raigo Pajula

Eesti Suusaliidu president Toomas Savi avaldas Vikerraadiole antud intervjuus tänase Suusaliidu juhatuse koosoleku sisu ning tõdes, et kogu alaliit on Andrus Veerpalule toeks.

«Leppisime kokku, et võtame vastutuse juhtunu eest ja toetame Andrus Veerpalu. Otsustasime, et keegi tänase päev seisuga tagasi ei astu enne, kui Veerpaluga seotud juhtum on jõudnud oma lõpliku lahenduseni. Ükskõik, kas see on siis positiivne või negatiivne. Tahame olla Andrusele toeks,» sõnas Savi.

Küsimusele, kuidas edasi minna, vastas Savi: «Kutsume üles kõiki osapooli üksteise suhtes sõbralikumalt käkituma. Sest me pole seda teed lõpuni käinud ja üksteise süüdistamine ei vii meid edasi,» rääkis Savi. «Nüüd on lähimad sammud seotud sellega, et täna on sportlane öelnud, et tahab minna ise FISI kolleegiumi ette selgitusi andma. Seoses sellega on vaja teise poolega kokku leppida, millal see toimub ja valmistada ette arusaamad, mismoodi tahame Andrusele toeks olla.»

Küsimusele, kuidas hindas Suusaliit viimaste nädalate väljaütlemisi meedias ning alaliidu kommunikatsiooni, vastas Savi: «See oli üks pikemaid teemasid, mida käsitlesime. Pidime ka endale tuhka pähe raputama, sest me ei suutnud ette näha olukorda, kus tekib allikas. Selles olukorras oleks meil võinud olla oma B-plaan. Olime seda meelt, et sellist olukorda ei teki.»

Kas allika vastu kavatsetakse vastu võtta ka mingeid sanktsioone? «Lühike vastus on ei. Eks me jää igaüks oma poolele. Me ei saa täna ajakirjandust süüdistada selles. Me ei tule kritiseerima ajakirjandust, kuidas need asjad on läinud. Eks meiegi tegime vigu,» sõnas Savi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles