MM-ralli võib tulla Eestisse sama ootamatult kui Otepää MK-etapp

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak võitis koos Raigo Mõlderiga Rally Estonia 2014. aastal. Kas järgmine kord võistleb ta seal juba MM-sarjas?
Ott Tänak võitis koos Raigo Mõlderiga Rally Estonia 2014. aastal. Kas järgmine kord võistleb ta seal juba MM-sarjas? Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui saab teoks võimatu unistus ja Rally Estonia kuulub 2018. aastal MM-kalendrisse, peaksid Eesti esindusralli korraldajad tippvõistluse programmi ahvikiirusel kokku panema. Pretsedent on olemas: täpselt samamoodi tuli Otepääle 1999. aasta murdmaasuusatamise MK-etapp.

«Oli 1998 augustikuu, umbes nädal aega peale Suverulli, kui toonane FISi (Rahvusvahelise Suusaliidu – V.V.) murdmaajuht Bengt-Erik Bengtsson saatis meie suusaliitu faksi. Faksi põhi oli venelaste äraütlemine – nemad ei suuda Peterburi lähistel Kaugolovos 5. jaanuaril MK-etappi korraldada. «Kas Eesti jaoks oleks see liiga vara?» oli käsitsi juurde kirjutatud küsimus,» meenutab 18 aasta tagust aega Eesti Autospordiliidu peasekretär Alar Arukuusk, kes oli toona MK-etapi peakorraldaja.

Kahe nädala pärast tulid alaliidu tähtsad ninad eesotsas Bengtssoniga Otepääle tingimusi kaema. «Tegime nii palju eeltööd, kui jõudsime, aga olemasolevad rajad nõuetele ei vastanud,» selgitab eestvedaja, et praegu kõigile tuttavad Tehvandi suusarajad said tippvõistluse võõrustamiseks uue ilme. «Tehvandi tõusul kasvas osadel lõikudel võsa. Näitasime neile, et siit läheb MK-rada. FISi vennad vaatasid üksteisele otsa, et mis mõttes, siin on ju mets, siit ei mahu üks suusaradagi läbi. Ma lubasin, et kõik saab olema, ei ole hullu. Ja nii oligi – meid pandi kalendrisse. Septembri lõpus algas töö ja 5. jaanuaril oli võistlus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles