Kaks Eesti epeemeest jõudis MMil põhiturniirile

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov ja Sten Priinits
Nikolai Novosjolov ja Sten Priinits Foto: Tairo Lutter / Postimees

Saksamaal Leipzigis toimuvatel vehklemise maailmameistrivõistlustel kvalifitseerus põhiturniirile kaks Eesti meesvehklejat. 64 parema seas jätkavad heitlust MM-kulla nimel Nikolai Novosjolov ja Sten Priinits. 

Maailma edetabelis suisa viiendat kohta hoidev Novosjolov tänu kõrgele asetusele täna vehklema ei pidanud. Priinits alistas alagrupis kõik viis vastast ning see tagas edasipääsu turniiri järgmisesse päeva.

Jüri Salm kogus alagrupis viis võitu ja ühe kaotuse. Seejärel alistas ta Lõuna-Aafrika Vabariigi vehkleja Thulani Manzini 15:12, kuid kaotas siis hiinlasele Minghao Lanile 6:15 ning sai kokkuvõttes 66. koha.

Peeter Turnau sai alagrupis kirja kolm võitu ja kaks kaotust. Pääsul 96 parema sekka tuli tal vastu võtta 12:15 kaotus kanadalaselt Marc-Antoine Blais-Belangerilt. Turnau oli kokkuvõttes 116. 

Novosjolov ja Priinits jätkavad turniiri laupäeval. Priinits kohtub avaringis ungarlase Peter Somfaiga, Novosjolov vehkleb maailma 19. numbri Ronan Gustiniga. Homme peetakse MMil naiste epee eelringis, kus vehklevad Kristina Kuusk ja Erika Kirpu. Irina Embrich ja Julia Beljajeva pääsesid 64 parema hulka tänu edetabelikohale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles