Hea uudis: Kaia Kanepi naaseb üle kahe aasta kodupubliku ette

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kolmandat aastat Pärnus peetav Merko Estonian Open hõivab juuli lõpus linna tenniseväljakud terveks nädalaks ja toob suvepealinna kireva rahvusvahelise seltskonna. Eesti tippudest lööb 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril esmakordselt kaasa Jürgen Zopp, naiste tabelisse lisandus viimasel hetkel Kaia Kanepi.

«Meil on hea meel, et viimasel hetkel lisandus turniirile Kaia Kanepi,» rõõmustab turniiridirektor Riho Kallus. Viimati nägi Eesti publik Kanepit mängimas kaks aastat tagasi Fed Cupil. «Kodusel rahvusvahelisel turniiril pole ta ammu-ammu kaasa mänginud. Karjääri alguses, 2001. aastal ta Kadriorus võitis sarnase turniiri,» meenutab Kallus. «Arvan, et Kaia come back’i tulevad paljud vaatama. Sel aastal saigi suuremad tribüünid tellitud,» ütleb ta.

Teiseks publikumagnetiks on kindlasti Jürgen Zopp, kes üle kümne aasta Pärnus vaatajate ette astub. Meeste turniiril löövad kaasa ka värske Eesti meister Kristjan Tamm, vennad Mattias ja Kristofer Siimar ning Karl Kiur Saar. Naiste konkurentsis võistlevad Fed Cupi koondislased Maileen Nuudi, Maria Lota Kaul ja Valeria Gorlats ning Elena Malõgina.

Täna algasid Pärnus Merko Estonian Open kvalifikatsiooniturniirid. Kahe päeva jooksul selgub, kes leiavad koha põhitabelisse. Eestlastest on võistlustules meestest Markus Kerner, Hendrik Inno, Oskar Lusti, Martin Randpere, Robin Erik Parts ja Johannes Seeman ning naistest Saara Orav, Anette Mäelt, Tuule Tani ja Yvonne Pärn. Seekord oli võistluste konkurents eriti tihe. «Merko Estonian Openile tulid eile ennast võistlustele üles andma sedavõrd palju soovijaid, et üheksa mängijat üle Euroopa jäid kvalifikatsiooniturniiri ukse taha,» tõdeb Kallus.

Järgmisel nädalal algab Pärnus kesklinna väljakutel (Ringi 14a) põhiturniir. Mängud algavad iga päev kell 10, päeva mäng on planeeritud kella 18ks. Keskuse juures on üles seatud telk, kus saab süüa ja juua.

Postimees.ee näitab alates 25. juulist iga päev Merko Open põhiturniiri kõige tähtsamat mängu otsepildis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles