Sloveenia ähvardab korruptiivsed vollejuhid Eestitki valusalt puudutaval teemal kohtusse kaevata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võitis Maailmaliiga III grupi turniiri.
Eesti võitis Maailmaliiga III grupi turniiri. Foto: FIVB

Sloveenia Võrkpalliföderatsioon on lubanud Rahvusvahelise Võrkpalliföderatsiooni kohtusse kaevata, kui FIVB ei lase Sloveenia meeskonda järgmisel aastal väljavõideldud kohale eliitdivisjonis. Alaliidu peasekretär Gregor Humerca kinnitas kodumaisele väljaandele Dnevnik, et vajadusele minnakse oma nõudmistega välja kuni Lausanne'is asuva Rahvusvahelise Spordikohtuni.

Teise divisjoni turniiri võitnud Sloveenia mängis tänavu kohtadele 13-24 ja peaks seega omandama vastavalt kehtivale reglemendile õiguse pääseda tosina parema hulka, vahendab volley.ee. Aga viimase kuu jooksul levivad järjepidevalt uudised, et FIVB kavatseb Maailmaliiga formaati muuta meeskondade vähendamise suunas.

Esimeses valikus Sloveeniat ei ole, avalikkuse ette lekkinud plaanide kohaselt hakkab 36 meeskonna asemel reformitud liigas uuel hooajal pallima vaid 16 meeskonda. Neist tosinaga on seejuures sõlmitud leping koguni seitsmeks aastaks, ülejäänud neli vahetuvad.

Humerca sõnas, et FIVB tegeleb kummaliste trikkidega. Näiteks kohtus Sloveenia alaliidu president Metod Ropret eelmisel pühapäeval FIVBi asepresidendi Aleksandar Boričićiga ja rõhutas sloveenide soovi maailmaliigas mängida. Boričić lubas, et sloveenidega võetakse uuesti ühendust pärast teisipäevast koosolekut, kus FIVBi juhatus süsteemi muutmist arutab. Nädala keskel said sloveenid aga teada, et FIVBi peakontorisse olid arutelule kutsutud ka paljude tipptiimide esindajad ehk asjade käigust otseselt huvitatud osapooled. Sloveeniasse mingit kutset ei tulnud...

Veel tobedam seik leidis aset siis, kui Sloveenia oli II grupi võidu taganud. FIVB õnnitles neid oma Twitteri-kontol esikoha puhul, mõne aja pärast oli postitus aga kadunud. «Sellised asjad näitavad, et midagi on seal organisatsioonis väga valesti. Kõige rohkem on kahju mängijatest, kes on ju endast parima andnud,» sõnas Humerca.

Mis saab Eestist?

Aeg näitab, kuivõrd mõjutavad kavandatavad muudatused III divisjoni võitnud Eesti meeskonna käekäiku. Mõistetavalt nimetas Eesti peatreener Gheorghe Cretu pärast Mehhikos peetud III divisjoni turniiri võitmist Postimehega vesteldes FIVBi plaani otsesõnu jaburuseks.

«Miks saavad garanteeritud koha kehvad Aasia tiimid nagu Hiina või Lõuna-Korea, samas jäävad Belgia ja Sloveenia välja?» arutles Cretu toona Mehhikos. «Mida teevad teised tugevamad tiimid, kes mängivad esimeses või teises grupis? Mis mõte neil kolmel grupil siis oli? Mis eesmärki see liiga täidab?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles