WTA finaali kaotanud Kontaveiti segas vigastus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Peter Klaunzer/AP

Kuigi Anett Kontaveidil jäi karjääri teine WTA turniirivõit eile veel püüdmata, nautis 21-aastane eestlanna terve nädala jooksul viimase poole aasta jooksul saavutatud uut taset. Nagu ta ise ütles: «Ma ei teinud nädala jooksul ühtegi superesitust, aga suutsin ikkagi finaali jõuda – see on hea saavutus.» Tõsi, tema turniirile jättis pitseri Gstaadi turniiri poolfinaalis saadud vigastus, mis segas teda veidi ka finaalmatšis.

Karjääri kolmandas WTA finaalis tuli Kontaveidil vastu võtta 4:6, 6:3, 1:6 kaotus Hollandi esinumbrilt Kiki Bertensilt (WTA 35.). Kuigi 21-aastane eestlanna ei toonud kaotuse põhjuseks vasaku jala reielihase venitust, tunnistas ta, et veidike see tema mängu ikkagi segas. Vigastused ei ole naljaasi ning seetõttu otsustas ta koos treener Glenn Schaapiga vahetult pärast finaali vahele jätta ka täna algava Båstadi WTA turniir. «Tuleb lihtsalt ettevaatlik olla,» selgitas Kontaveit, miks ta Rootsi turniiril ei osale.

Finaalist rääkides tõdes Kontaveit, et kaotus tuleb kirjutada vastase hea servi arvele. Just teise seti lõpus saavutas Bertens enesekindluse, mis muutis eestlanna servigeimid närvilisemaks. «Alates teise seti viimastest geimidest hakkas ta väga hästi servima. Ja nii kuni mängu lõpuni. See pani minu servigeimidele pinge peale ja sai lõpuks määravaks,» tunnistas Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles