Monaco kaitsja kolis maailmarekordilise summa eest Inglismaale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Mendy (vasakul) AS Monaco särgis võitlemas mullu Meistrite liigas Manchester City staarmängija Kevin de Bruyne vastu.
Benjamin Mendy (vasakul) AS Monaco särgis võitlemas mullu Meistrite liigas Manchester City staarmängija Kevin de Bruyne vastu. Foto: Andrew Couldridge/REUTERS/Scanpix

AS Monaco jalgpalliklubiga eelmisel hooajal Meistrite liigas mõnevõrra üllatuslikult nelja parema meeskonna sekka jõudnud vasakkaitsja Benjamin Mendy sõlmis Inglismaa kõrgliiga hiiu Manchester Cityga viie aasta pikkuse lepingu.

Ühtlasi sai 23-aastasest Prantsusmaa koondislasest maailma kõigi aegade kallim kaitsemängija, kui City käis tema eest välja ligi 58 miljonit eurot. Sinisärkide jaoks on Mendy selle suve viies täiendus ning kokku on City uute mängijate peale kulutanud juba üle 220 miljoni euro.

«Ta on kahtlemata üks maailma paremaid kaitsemängijaid ning mul on hea meel, et täitsime oma eesmärgi ning suutsime sellele positsioonsile just tema saada,» ütles Manchester City spordidirektor Txiki Begiristain.

Mendy mängis eelmisel hooajal Monaco eest 34 mängus ning aitas neil võitja klubi ajaloo esimese Ligue 1 ehk Prantsusmaa kõrgliiga meistritiitli pärast 17 aastast pausi. Nii kandiski Mendy Monaco särki vaid ühel hooajal. Enne seda pallis Prantsusmaa koondislane aastatel 2013–2016 Marseille ridades.

Cityga on tänavu suvel liitunud lisaks Mendyle ka Inglismaa koondise kaitsemängija Kyle Walker, Portugali poolkaitsja Bernardo Silva, Brasiilia väravavaht Ederson Moraes ning Madridi Reali kaitsja Danilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles